/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Sommartårta med jordgubbar och rabarberCa 10 bitarTÅRTBOTTEN4 ägg, rumsvarma2 dl strösocker1 dl vetemjöl1 dl potatismjöl1 tsk bakpulver0,5 citron, zestenRABARBERKOMPOTT MED JORDGUBBAR400 g rabarber0,5 dl vatten0,5 citron, saften1,5 dl strösocker250 g jordgubbarFÄRSKOSTKRÄM4 dl vispgrädde300 g färskost2 tsk vaniljsocker0,75 dl florsockerGARNERING250 g färska jordgubbarMaränger Färsk citronmeliss
Gör så härTårtbotten2. Vispa rumsvarma ägg och strösocker ordentligt vitt och pösigt med en elvisp.3. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Sikta gärna genom en sil så det inte är några klumpar. Riv citronzest i äggvispet och rör sedan försiktigt ner de torra ingredienserna i omgångar. Rör om till en helt slät smet.4 Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 20-25 minuter. Lägg folie över formen om kakan börjar få för mycket färg, och känn med en potatissticka om den är klar. Låt svalna helt och dela sedan i tre delar.Rabarberkompott med jordgubbar6. Lägg ner rabarber och jordgubbar i en kastrull tillsammans med vatten, citronsaft och socker. Låt koka upp och puttra i ca 10 minuter, eller tills det blir en fin kompott. Låt kallna helt i kylskåp.Färskostkräm8. Tillsätt vaniljsocker och florsocker och vänd försiktigt ner i smeten tills den är helt slät.Montering10. Garnera med jordgubbar, några krossade maränger och citronmeliss.

Sommartårta med jordgubbar och rabarber

Sommartårta med jordgubbar och rabarber
Ingredienser
Ca 10 bitar

TÅRTBOTTEN
4 ägg, rumsvarma
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
0,5 citron, zesten

RABARBERKOMPOTT MED JORDGUBBAR
400 g rabarber
0,5 dl vatten
0,5 citron, saften
1,5 dl strösocker
250 g jordgubbar

FÄRSKOSTKRÄM
4 dl vispgrädde
300 g färskost
2 tsk vaniljsocker
0,75 dl florsocker

GARNERING
250 g färska jordgubbar
Maränger
Färsk citronmeliss

Gör så här

Tårtbotten
1. Lägg bakplåtspapper i botten och runt kanterna i en springform (ca 22 cm). Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa rumsvarma ägg och strösocker ordentligt vitt och pösigt med en elvisp.
3. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Sikta gärna genom en sil så det inte är några klumpar. Riv citronzest i äggvispet och rör sedan försiktigt ner de torra ingredienserna i omgångar. Rör om till en helt slät smet.
4 Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 20-25 minuter. Lägg folie över formen om kakan börjar få för mycket färg, och känn med en potatissticka om den är klar. Låt svalna helt och dela sedan i tre delar.
Rabarberkompott med jordgubbar
5. Tvätta, skala och skiva rabarbern. Skölj och dela ner jordgubbarna i kvartar.
6. Lägg ner rabarber och jordgubbar i en kastrull tillsammans med vatten, citronsaft och socker. Låt koka upp och puttra i ca 10 minuter, eller tills det blir en fin kompott. Låt kallna helt i kylskåp.
Färskostkräm
7. Vispa grädden lösvispat. Tillsätt sedan färskosten och vispa till en fast och fin kräm.
8. Tillsätt vaniljsocker och florsocker och vänd försiktigt ner i smeten tills den är helt slät.
Montering
9. Lägg kompott och ett lagar färskostkräm mellan varje tårtbotten. Avsluta med att fördela resten av färskostkrämen ovanpå tårtan och längst kanterna.
10. Garnera med jordgubbar, några krossade maränger och citronmeliss.

Lämna recension