/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Bernadotte

Bernadotte från Georg Jensen har en design inspirerad av Sigvard Bernadotte. De stilrena produkterna kan beskrivas som stramt elegant och är svåra att motstå.
Man har plockat fram detaljer från Bernadottes design på 1930-talet. Resultatet är produkter i rostfritt stål som är svåra att motstå. Detta är fina gåvor att ge bort och står även högt på mångas önskelistor.
Bernadotte
Bernadotte
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
64 produkter
40 av 64 produkter

Funktionalitet och estetik

När Bernadotte designade sina produkter hade han alltid fokus på både funktionalitet och estetik. I serien hittar du alltifrån kaffekannor, termosar, fat, ljusstakar, matbestick, serveringsbestick, skålar, vinglas och mycket mer.

Bernadotte termoskanna

Bernadotte termoskanna kommer i flera olika utföranden och nått stor popularitet. Välj mellan kaffekannan som rymmer 0,8 liter och kaffekannan som rymmer 1 liter.

Förlagan är en mjölkkanna

Förlagan till termoskannan är Bernadotte mjölkkanna, som designades av Prins Sigvard Bernadotte 1938. Den nytänkande mjölkkannan togs fram helt i silver. Den första termoskannan, inspirerad av mjölkkannan, lanserades 2002. Sedan dess har den hunnit bli en favorit i många hem.

Push stop

Termoskannan har ett push stop, vilket innebär att du slipper spilla kaffe när du ska serverera.

Termosen håller drycken varm i minst 6 timmar

Med termoskannan kan du hålla kaffet, teet, eller annan varm dryck, varm i minst 6 timmar.

Bernadotte svart termoskanna – bara hos Cervera!

Bernadotte termos kommer nu i ett svart utförande. Cervera har fått äran att, vid lansering, vara ensam återförsäljare av den svarta termoskannan.

Produkter i rostfritt stål

I serien är en stor del av produkterna tillverkade i rostfritt stål. Det rostfria stålet är elegant och är dessutom praktiskt. Alla delar passar utmärkt tillsammans. Perfekta produkter att unna sig, önska sig eller att ge bort.

Skål

Bernadotte skål finns i flera olika storlekar.

Bestickset

Du kan köpa både bestickset och enskilda delar. Det perfekta besticksetet för såväl vardag som fest.

Tesil

Vill du ha en tesil med en elegant design är tesilen i serien helt rätt för dig.

Flasköppnare

Flasköppnaren är stilren i blankpolerat rostfritt stål.

Salt- och pepparkar

Saltkar och pepparkar har du antagligen alltid ståendes framme på bordet. Just därför kan det vara värt att investera i ett salt- och pepparset i en snygg design.

Äggkoppar

Med dessa äggkoppar får äggen en riktigt vacker servering.

Sockerskål

För en traditionell fika är sockerskålen given. Perfekt till kaffebjudningen eller tebjudningen.

Produkter i glas

I serien hittar du även glas i samma stilrena design som övriga produkter. Välj mellan rödvinsglas, vitvinsglas och tumblers i olika storlekar.

Produkter i porslin

För att du ska kunna få till en komplett dukning finns även porslinsdelar, så som tallrikar i olika storlekar, serveringsfat, skålar termosmuggar och kakfat med flera våningar.

Sigvard Bernadotte

Den svenske prinsen föddes 7 juni 1907. Han blev den första i sin familj som tog sin studentexamen och därefter den första i familjen att ta en akademisk examen från Uppsala universitet, efter att ha läst bland annat konsthistoria och statskunskap. Han påbörjade därefter Tekniska skolans dekorativa linje.

Konstnärlig ledare hos Georg Jensen

Han blev konstnärlig ledare hos Georg Jensen efter andra världskriget.