/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Citronpannacotta med mangopuréTill 6 portioner CITRONPANNACOTTA3 gelatinblad2 citroner3 dl mjölk5 dl vispgrädde3/4 dl strösocker1 tsk vaniljsockerEXOTISK MANGOPURÉ2 mangosSkalet från en halv citron2-3 tsk honungTILL SERVERING:Gula maränger Hallon
Gör så här1. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.2. Riv det yttersta skalet på citronerna och lägg det i en kastrull tillsammans med mjölk, grädde, socker och vaniljsocker. Koka upp, rör om och dra bort från värmen.3. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma grädden. Fördela i portionsglas, låt svalna och därefter stelna i kylskåp i minst 3 timmar.4. Hacka mangon i små bitar och riv skalet från en halv citron. Koka upp mangon och citronskalet med honungen på svag värme och mixa sedan fint med stavmixer. Låt svalna. 5. Vid servering - toppa pannacottan med mangopurén, gula maränger och bär, tex hallon.

Citronpannacotta med mangopuré

Citronpannacotta med mangopuré
Ingredienser
Till 6 portioner

CITRONPANNACOTTA
3 gelatinblad
2 citroner
3 dl mjölk
5 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

EXOTISK MANGOPURÉ
2 mangos
Skalet från en halv citron
2-3 tsk honung

TILL SERVERING:
Gula maränger
Hallon

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.
2. Riv det yttersta skalet på citronerna och lägg det i en kastrull tillsammans med mjölk, grädde, socker och vaniljsocker. Koka upp, rör om och dra bort från värmen.
3. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma grädden. Fördela i portionsglas, låt svalna och därefter stelna i kylskåp i minst 3 timmar.
4. Hacka mangon i små bitar och riv skalet från en halv citron. Koka upp mangon och citronskalet med honungen på svag värme och mixa sedan fint med stavmixer. Låt svalna.
5. Vid servering - toppa pannacottan med mangopurén, gula maränger och bär, tex hallon.

Lämna recension