Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Krämig söt och syrlig vit choklad- och hallonpannacottaTill 4 personerVIT CHOKLADPANNACOTTA150 g vit choklad3 dl grädde3/4 dl socker½ tsk vaniljpulver2 tsk gelatinpulver*2 msk vatten1 dl yoghurt 10%HALLONPANNACOTTA200g frysta hallon3 dl grädde1 dl socker2 tsk gelatinpulver*2 msk vattenTOPPINGHallon, blåbär10 g vit choklad, riven* Alt motsvarande mängd annat geleringsmedel
Gör så härChokladpannacotta:2. Koka upp och rör om tills chokladen smält, ställ åt sidan för att svalna.3. Blanda gelatinpulver med kallt vatten och låt svälla i några minuter. Mikra i 30 sekunder så att gelatinet det smälter.4. Rör ner yoghurt och det smälta gelatinet i gräddblandningen. 5. Fördela pannacottan i fyra glas eller små skålar och ställ i kylen att stelna, ca 4 timmar. Hallonpannacotta:7. Rör samman saften från hallonen med grädde i en kastrull, koka upp och ställ åt sidan för att svalna.8. Blanda gelatinpulver med kallt vatten och låt svälla i några minuter. Mikra i 30 sekunder så att gelatinet det smälter.9. Rör ner det smälta gelatinet i gräddblandningen. 10. Fördela pannacottan i de halvt fyllda glasen och ställ i kylen att stelna, ca 4 timmar.11. Ta fram desserten ur kylen 10 minuter före servering, toppa med färska hallon, blåbär och riven vit choklad.

Krämig söt och syrlig vit choklad- och hallonpannacotta

Krämig söt och syrlig vit choklad- och hallonpannacotta
Ingredienser
Till 4 personer

VIT CHOKLADPANNACOTTA
150 g vit choklad
3 dl grädde
3/4 dl socker
½ tsk vaniljpulver
2 tsk gelatinpulver*
2 msk vatten
1 dl yoghurt 10%

HALLONPANNACOTTA
200g frysta hallon
3 dl grädde
1 dl socker
2 tsk gelatinpulver*
2 msk vatten

TOPPING
Hallon, blåbär
10 g vit choklad, riven

* Alt motsvarande mängd annat geleringsmedel

Gör så här

Chokladpannacotta:
1. Grovhacka chokladen och blanda med grädde, socker och vanilj i en kastrull.
2. Koka upp och rör om tills chokladen smält, ställ åt sidan för att svalna.
3. Blanda gelatinpulver med kallt vatten och låt svälla i några minuter. Mikra i 30 sekunder så att gelatinet det smälter.
4. Rör ner yoghurt och det smälta gelatinet i gräddblandningen.
5. Fördela pannacottan i fyra glas eller små skålar och ställ i kylen att stelna, ca 4 timmar.

Hallonpannacotta:
6. Tina hallonen och mixa eller mosa slätt, passera genom en finmaskig sil.
7. Rör samman saften från hallonen med grädde i en kastrull, koka upp och ställ åt sidan för att svalna.
8. Blanda gelatinpulver med kallt vatten och låt svälla i några minuter. Mikra i 30 sekunder så att gelatinet det smälter.
9. Rör ner det smälta gelatinet i gräddblandningen.
10. Fördela pannacottan i de halvt fyllda glasen och ställ i kylen att stelna, ca 4 timmar.
11. Ta fram desserten ur kylen 10 minuter före servering, toppa med färska hallon, blåbär och riven vit choklad.