/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

ChokladtryffelkakaCa 12 bitar450 g mörk choklad, av god kvalitet (60 - 70% kakaohalt)225 g smör6 ägg1 dl strösocker2 dl vispgräddeGARNERINGFärska bärVispad grädde
Gör så här1. Värm ugnen till 200 grader.2. Rita av botten på en bakform med löstagbar kant på ett bakplåtspapper. Klipp ut och lägg pappret i botten av formen. Smör och mjöla kanterna på formen.3. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Ställ åt sidan.4. Vispa ihop ägg och socker i en annan skål över vattenbad. Sjud blandningen försiktigt under fortsatt vispning. Ta efter några minuter bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills äggsmeten svalnat, blivit fluffig och dubblat sin volym.5. Förbered ett vattenbad genom att sätta in en långpanna i ugnen och hälla i kokande vatten.6. Häll smeten i formen. Grädda i vattenbadet i ugnen i ca 15 minuter.7. Låt kallna på ett galler. Kakan kan antingen avnjutas kall och har då en fudgekonsistens eller rumstempererad och är då krämig. Servera med en klick grädde och färska bär.En riktig dekadent kaka för den som älskar choklad!

Chokladtryffelkaka

Chokladtryffelkaka
Ingredienser
Ca 12 bitar

450 g mörk choklad, av god kvalitet (60 - 70% kakaohalt)
225 g smör
6 ägg
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde

GARNERING
Färska bär
Vispad grädde

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Rita av botten på en bakform med löstagbar kant på ett bakplåtspapper. Klipp ut och lägg pappret i botten av formen. Smör och mjöla kanterna på formen.
3. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Ställ åt sidan.
4. Vispa ihop ägg och socker i en annan skål över vattenbad. Sjud blandningen försiktigt under fortsatt vispning. Ta efter några minuter bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills äggsmeten svalnat, blivit fluffig och dubblat sin volym.
5. Förbered ett vattenbad genom att sätta in en långpanna i ugnen och hälla i kokande vatten.
6. Häll smeten i formen. Grädda i vattenbadet i ugnen i ca 15 minuter.
7. Låt kallna på ett galler. Kakan kan antingen avnjutas kall och har då en fudgekonsistens eller rumstempererad och är då krämig. Servera med en klick grädde och färska bär.
En riktig dekadent kaka för den som älskar choklad!

Lämna recension