Snabba leveranser | Fri frakt till butik
Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Pulled lamm med sparris, chèvre, picklade rädisor och myntasås

Inga recensioner än
Recept: Cervera

Ingredienser

ca 4 portioner

ca 1 kg lammstek
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl äppelmos
5 dl torr cider
2 tsk dijonsenap
2 tsk riven färsk ingefära
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
en nypa chilipeppar
ca 20 sparris 
100 g färsk getost, smulad

Picklade rädisor
ca 10 rädisor, gärna blandade färger
½ dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 ½ dl vatten

Myntasås
3 dl hårdpackad mynta
1 dl hårdpackad persilja
1 vitlöksklyfta, skalad
finrivet skal från ½ citron
2 msk färskpressad citron
ca ½ dl olivolja
salt och svartpeppar

Instruktioner

Börja med att göra de picklade rädisorna genom att koka upp lagen. Låt svalna. Skiva rädisorna, lägg ner i lagen och låt stå i några timmar.

Värm ugnen till 150 grader.

Skala lök och vitlök. Skär löken i klyftor och krossa vitlöksklyftorna.

Lägg lammsteken i en stekgryta. Blanda äppelmos, cider och senap och häll ner det i grytan. Tillsätt resterande ingredienser. Lägg på ett lock och låt sjuda i ugnen i 2 timmar. Sänk värmen i ugnen till 100 grader och låt lammet stå i ytterligare 2 – 2 ½ timmar tills köttet lätt faller sönder. Ta upp köttet ur grytan och lägg det åt sidan. Koka ihop vätskan på spisen tills det är 2–3 dl kvar. Lägg tillbaka köttet i grytan. Dra isär det i strimlor med två gafflar och blanda med den hopkokta vätskan. Smaka av med salt och peppar.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Pulled lamm med sparris, chèvre, picklade rädisor och myntasås

ca 4 portioner

ca 1 kg lammstek
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl äppelmos
5 dl torr cider
2 tsk dijonsenap
2 tsk riven färsk ingefära
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
en nypa chilipeppar
ca 20 sparris 
100 g färsk getost, smulad

Picklade rädisor
ca 10 rädisor, gärna blandade färger
½ dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 ½ dl vatten

Myntasås
3 dl hårdpackad mynta
1 dl hårdpackad persilja
1 vitlöksklyfta, skalad
finrivet skal från ½ citron
2 msk färskpressad citron
ca ½ dl olivolja
salt och svartpeppar

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/mat/600x600_pulled-lamm-med-sparris_web.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies