Ingredienser
ca 4 portioner
ca 1 kg lammstek
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl äppelmos
5 dl torr cider
2 tsk dijonsenap
2 tsk riven färsk ingefära
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
en nypa chilipeppar
ca 20 sparris
100 g färsk getost, smulad
Picklade rädisor
ca 10 rädisor, gärna blandade färger
½ dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 ½ dl vatten
Myntasås
3 dl hårdpackad mynta
1 dl hårdpackad persilja
1 vitlöksklyfta, skalad
finrivet skal från ½ citron
2 msk färskpressad citron
ca ½ dl olivolja
salt och svartpeppar
Instruktioner
Börja med att göra de picklade rädisorna genom att koka upp lagen. Låt svalna. Skiva rädisorna, lägg ner i lagen och låt stå i några timmar.
Värm ugnen till 150 grader.
Skala lök och vitlök. Skär löken i klyftor och krossa vitlöksklyftorna.
Lägg lammsteken i en stekgryta. Blanda äppelmos, cider och senap och häll ner det i grytan. Tillsätt resterande ingredienser. Lägg på ett lock och låt sjuda i ugnen i 2 timmar. Sänk värmen i ugnen till 100 grader och låt lammet stå i ytterligare 2 – 2 ½ timmar tills köttet lätt faller sönder. Ta upp köttet ur grytan och lägg det åt sidan. Koka ihop vätskan på spisen tills det är 2–3 dl kvar. Lägg tillbaka köttet i grytan. Dra isär det i strimlor med två gafflar och blanda med den hopkokta vätskan. Smaka av med salt och peppar.
Lämna recension
Pulled lamm med sparris, chèvre, picklade rädisor och myntasås
ca 4 portioner
ca 1 kg lammstek
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl äppelmos
5 dl torr cider
2 tsk dijonsenap
2 tsk riven färsk ingefära
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
en nypa chilipeppar
ca 20 sparris
100 g färsk getost, smulad
Picklade rädisor
ca 10 rädisor, gärna blandade färger
½ dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 ½ dl vatten
Myntasås
3 dl hårdpackad mynta
1 dl hårdpackad persilja
1 vitlöksklyfta, skalad
finrivet skal från ½ citron
2 msk färskpressad citron
ca ½ dl olivolja
salt och svartpeppar