Lammbiffar med dragonsmör25 g + ½ msk smör1 tsk dragon1 tsk + 3 msk olivolja2 vitlöksklyftor300 g potatisca 700 g sötpotatis1 tråg mangold, 70 g1 kålrabbi200 g morötter, 2-3 st½ ask mixtomater, 150 g½ msk vitvinsvinäger2 msk ströbröd1 ägg500 g lammfärs
Gör så här1.2.3.Stek mitt i ugnen i 30 min.4.5.Forma färssmeten till 4 biffar.6.7 

Lammbiffar med dragonsmör

Lammbiffar med dragonsmör
Ingredienser
25 g + ½ msk smör
1 tsk dragon
1 tsk + 3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
300 g potatis
ca 700 g sötpotatis
1 tråg mangold, 70 g
1 kålrabbi
200 g morötter, 2-3 st
½ ask mixtomater, 150 g
½ msk vitvinsvinäger
2 msk ströbröd
1 ägg
500 g lammfärs

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 °.
2. Dragonsmör (liten skål): Lägg 25 g smör, 1 tsk dragon, 1 tsk olivolja, 1 liten pressad vitlöksklyfta, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
3. Rostad potatis (ugnsplåt): Skrubba och skär 300 g potatis och ca 700 g sötpotatis i 2 cm breda klyftor. Lägg potatisen på plåten och ringla över 2 msk olivolja, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
Stek mitt i ugnen i 30 min.
4. Sallad (stor skål): Skölj 1 tråg mangold (70 g). Skala och skär 1 kålrabbi i tunna strimlor. Skala och skär 200 g morötter (2-3 st) i tunna slantar. Halvera ½ ask mixtomater (150 g). Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
5. Biffar (stor bunke): Blanda 2 msk ströbröd, ¾ dl vatten, 1 pressad vitlöksklyfta, ¾ tsk salt och 2 krm svartpeppar i bunken. Tillsätt 1 ägg, 500 g lammfärs och blanda ihop smeten.
Forma färssmeten till 4 biffar.
6. Smält ½ msk smör i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme i 5 min/sida.
7. Rör ihop dragonsmöret med en gaffel. Servera färsbiffarna med den rostade potatisen, salladen och en klick dragonsmör.
 
Pulled lamm med sparris, chèvre, picklade rädisor och myntasås
Pulled lamm med sparris, chèvre, picklade rädisor och myntasås
Lammstek med potatisgratäng
Lammstek med potatisgratäng
Lammfärsburgare med Getost
Lammfärsburgare med Getost
Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök
Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Lämna recension