Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Pumpasoppa

Inga recensioner än
Recept: Cervera

Ingredienser

1 valfri matpumpa, ca 1 kg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Curry
Salt & Peppar
1, 5 msk koncentrerad fond, grönsaksfons eller kyckling
1 liter vatten
2 dl grädde
Persilja
Pumpakärnor

Det enklaste är oftast det godaste! En värmande höstsoppa på pumpa, som är precis lagom spöklik, gör du med bara några basvaror från skafferiet. Servera gärna med ett gott bröd!

1. Skär upp pumpan i centimeterstora kuber, hacka lök och vitlök.

2. Fräs grönsakerna i en tjockbottnad kastrull, gärna en emaljerad gjutjärnsgryta.

3. Krydda med lite curry (efter smak), låt fräsa ett par minuter.

4. Häll på vatten och fond, koka upp och låt småkoka tills pumpan är mjuk (ca 20 min) Smaka av med salt och peppar.

5. Mixa soppan slät, antingen med en stavmixer eller i en blender.

6. Rör ner grädden.

7. Garnera med persilja, lite mer grädde och pumpakärnor.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Pumpasoppa

1 valfri matpumpa, ca 1 kg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Curry
Salt & Peppar
1, 5 msk koncentrerad fond, grönsaksfons eller kyckling
1 liter vatten
2 dl grädde
Persilja
Pumpakärnor

https://cervera.se/globalassets/inspiration/artiklar/2018/pumpasoppa/kvadrat.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies