Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Rustik Lax med Gräslökssås

Inga recensioner än
Recept: Middagsfrid

Ingredienser

300 g potatis
2 bakpotatisar
ca 800 g blomkål
½ dl olivolja
ca 600 g laxfilé
1 kruka gräslök
2½ dl turkisk yoghurt
½ msk svensk senap
½ tsk flytande honung

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250°. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.

2. Skölj och skär 300 g potatis i 1 cm breda klyftor. Skrubba och skär 2 bakpotatisar i 3 cm stora tärningar. Skär ca 800 g blomkål i små buketter. Lägg potatisen och blomkålen på plåten. Ringla över ½ dl olivolja, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Stek högt upp i ugnen i 15 min.

3. Krydda ca 600 g laxfilé med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Sänk ugnsvärmen till 225°. Ta ut plåten och fös över potatisen och blomkålen på ena sidan av plåten och lägg laxen på den andra sidan av plåten. Sätt in plåten i mitten av ugnen och stek i ytterligare 15 min.

4. Gräslökssås: Finhacka 1 kruka gräslök och blanda med 2½ dl turkisk yoghurt, ½ msk svensk senap, ½ tsk flytande honung, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål.

5. Servera laxen med den rostade blomkålen, potatisen och såsen.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Rustik Lax med Gräslökssås

300 g potatis
2 bakpotatisar
ca 800 g blomkål
½ dl olivolja
ca 600 g laxfilé
1 kruka gräslök
2½ dl turkisk yoghurt
½ msk svensk senap
½ tsk flytande honung

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/matrecept/rustik-lax-med-graslokssas.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies