Ingredienser
För 8 personer
200 g philadelphiaost
0,5 g saffran
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 nypa salt
1 tsk citronsaft
100 g sötmandel
1 tsk kanel, mald
1 tsk kardemumma, mald
1 tsk ingefära, torkad och mald
200 g frysta lingon
2 msk strösocker
Den här desserten är verkligen julen på en tallrik. Smältande krämig saffransmousse med vitchoklad och färskost. Toppad med mandlar som du kryddar med pepparkakskryddor och så sötsyrliga lingon till.
1. Ta ut lingonen och blanda med sockret. Vänd var 10 minut runt lingon och smör tills lingonen tinat.
2. Hacka nötterna. Stek med kryddor på spisen tills de blivit rostade.
3. Smält 100 g vit choklad på låg värme på spisen. Ställ åt sidan medan du vispar
philadelphiaosten lätt med elvisp. Tillsätt den vita chokladen och vispa samman. Blanda
vispgrädden och saffran i en separat skål och vispa till den blir lättvispad. Vänd ner
chokladblandningen och vispa till önskad fluffig konsistens. Tillsätt salt och citronsaft.
4. Lägg upp moussen. Toppa med mandeln och lägg lite rårörda lingon bredvid. Avsluta med att riva lite vit choklad på toppen.
Lämna recension
Saffran- & vitchokladmousse med pepparkakskryddade mandlar och rårörda lingon
För 8 personer
200 g philadelphiaost
0,5 g saffran
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 nypa salt
1 tsk citronsaft
100 g sötmandel
1 tsk kanel, mald
1 tsk kardemumma, mald
1 tsk ingefära, torkad och mald
200 g frysta lingon
2 msk strösocker