Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Sommartårta

Inga recensioner än
Recept: Cervera

Ingredienser

Låt årstiden inspirera och sätt färg på festen med en tårta dekorerad med säsongens blommor och bär.

15–20 portioner

VANILJBOTTEN
250 g normalsaltat smör
3 ½ dl strösocker
1 1/3 dl vit sirap
5 rumstempererade ägg
3 1/4 dl mjölk
8 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk äkta vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk havssalt

VANILJ- & MARÄNGKRÄM
300 g osaltat, rumstempererat smör
2 tsk äkta vaniljsocker
3 äggvitor
½ citron (saften)
2 ½ dl strösocker
Rosa pastafärg
Blommor, bär och maränger för dekoration.

Sommartårta

INSTRUKTIONER

Gör bottnarna

1. Rör ihop smör, strösocker och sirap tills det blir fluffigt.

2. Tillsätt ägg och mjölk under omrörning tills smeten går ihop.

3. Sikta alla torra ingredienser och vänd försiktigt ned i smeten.

4. Smörj en form, ca 15–20 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen

på 175 grader i 45–60 min. Låt svalna och gör under tiden vanilj- och marängkräm.


Gör vanilj- och marängkrämen

5. Vispa smör med vaniljsocker med elvisp tills det blir fluffigt.

6. Häll äggvita och citronsaft i en rostfri bunke. Ställ bunken över vattenbad och vispa

till ett tjockt skum.

7. Tillsätt strösocker lite i taget under vispning tills marängsmeten är fast och blank.

8. Lyft bort bunken från vattenbadet när marängsmeten nått 30 grader. Fortsätt vispa

tills smeten kallnat. Klicka i det uppvispade smöret i marängsmeten under vispning tills

krämen är luftig. Tillsätt några droppar röd karamellfärg i 2/3 av smeten och låt 1/3 vara

vit till yttersta lagret av tårtan.

9. Dela kakan i 3 st tårtbottnar. Lägg en tårtbotten på en tårtbricka. Stryk ut ett lager

vanilj- och marängkräm ovanpå, lägg sedan på nästa tårtbotten och upprepa proceduren.

Avsluta med att lägga på sista tårtbotten som ett lock på tårtan. Spackla tårtan med vanilj- och marängkrämen och dekorera med bär, blommor och maränger.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Sommartårta

Låt årstiden inspirera och sätt färg på festen med en tårta dekorerad med säsongens blommor och bär.

15–20 portioner

VANILJBOTTEN
250 g normalsaltat smör
3 ½ dl strösocker
1 1/3 dl vit sirap
5 rumstempererade ägg
3 1/4 dl mjölk
8 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk äkta vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk havssalt

VANILJ- & MARÄNGKRÄM
300 g osaltat, rumstempererat smör
2 tsk äkta vaniljsocker
3 äggvitor
½ citron (saften)
2 ½ dl strösocker
Rosa pastafärg
Blommor, bär och maränger för dekoration.

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/dessertrecept/600x900_sommartarta.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies