/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

SommartårtaTill 15-20 portionerVANILJBOTTEN250 g normalsaltat smör3 ½ dl strösocker1 1/3 dl vit sirap5 rumstempererade ägg3 1/4 dl mjölk8 ½ dl vetemjöl1 ½ tsk äkta vaniljsocker1 tsk bakpulver1 tsk havssaltVANILJ- OCH MARÄNGKRÄM300 g osaltat, rumstempererat smör2 tsk äkta vaniljsocker3 äggvitor½ citron (saften)2 ½ dl strösockerRosa pastafärgDEKORATIONBlommorBär Maränger
Gör så härGör bottnarna 1. 2. 3. 4. på 175 grader i 45–60 min. Låt svalna och gör under tiden vanilj- och marängkräm.Gör vanilj- och marängkrämen 5. 6. 7. 8. 9. TIPS!

Sommartårta

Sommartårta
Ingredienser
Till 15-20 portioner

VANILJBOTTEN
250 g normalsaltat smör
3 ½ dl strösocker
1 1/3 dl vit sirap
5 rumstempererade ägg
3 1/4 dl mjölk
8 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk äkta vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk havssalt

VANILJ- OCH MARÄNGKRÄM
300 g osaltat, rumstempererat smör
2 tsk äkta vaniljsocker
3 äggvitor
½ citron (saften)
2 ½ dl strösocker
Rosa pastafärg

DEKORATION
Blommor
Bär
Maränger

Gör så här

Gör bottnarna
1. 
Rör ihop smör, strösocker och sirap tills det blir fluffigt.
2. Tillsätt ägg och mjölk under omrörning tills smeten går ihop.
3. Sikta alla torra ingredienser och vänd försiktigt ned i smeten.
4. Smörj en form, ca 15–20 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen
på 175 grader i 45–60 min. Låt svalna och gör under tiden vanilj- och marängkräm.
Gör vanilj- och marängkrämen
5. 
Vispa smör med vaniljsocker med elvisp tills det blir fluffigt.
6. Häll äggvita och citronsaft i en rostfri bunke. Ställ bunken över vattenbad och vispa till ett tjockt skum.
7. Tillsätt strösocker lite i taget under vispning tills marängsmeten är fast och blank.
8. Lyft bort bunken från vattenbadet när marängsmeten nått 30 grader. Fortsätt vispa tills smeten kallnat. Klicka i det uppvispade smöret i marängsmeten under vispning tills krämen är luftig. Tillsätt några droppar röd karamellfärg i 2/3 av smeten och låt 1/3 vara vit till yttersta lagret av tårtan.
9. Dela kakan i 3 st tårtbottnar. Lägg en tårtbotten på en tårtbricka. Stryk ut ett lager vanilj- och marängkräm ovanpå, lägg sedan på nästa tårtbotten och upprepa proceduren. Avsluta med att lägga på sista tårtbotten som ett lock på tårtan. Spackla tårtan med vanilj- och marängkrämen och dekorera med bär, blommor och maränger.
TIPS! Låt årstiden inspirera och dekorera tårtan med säsongens blommor och bär.

Lämna recension