Villkor

Somrig tårta med kolasås

0 stjärnor
Recept: Cervera

Ingredienser

Tårtbotten
3 st ägg
2 dl socker
2 st bittermandel riven + några droppar mandelarom
50 g smält smör
1 dl mjölk
1,5 dl mjöl
1,5 dl mandelmjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Frosting
400 g färskost
100 g smör
2 dl florsocker
1,5 dl slät aprikosmarmelad

Kolasås
1 dl grädde
1 dl socker
1 dl sirap, ljus
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Smält smöret och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker.
Häll i äggsmeten och blanda i resten utan den hackade mandeln.
Häll i smeten i tre mindre formar (16 cm) och strö över den hackade sötmandeln.
Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter, eller tills den blivit gyllenbrun och det inte fastnar någon smet på bakstickan, låt svalna.
Gör kolasåsen. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka upp och låt det puttra på låg värme i ca 5 minuter och rör i vaniljsockret. låt svalna helt.
Gör frostingen. Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn smet. Bred ut ett lager mellan varje botten och täck sedan hela kakan med samma frosting.
Ringla på kolasåsen och låt den rinna ner över kanten på tårtan. Dekorera men färska aprikoser, några gröna blad och björnbär.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Somrig tårta med kolasås

Tårtbotten
3 st ägg
2 dl socker
2 st bittermandel riven + några droppar mandelarom
50 g smält smör
1 dl mjölk
1,5 dl mjöl
1,5 dl mandelmjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Frosting
400 g färskost
100 g smör
2 dl florsocker
1,5 dl slät aprikosmarmelad

Kolasås
1 dl grädde
1 dl socker
1 dl sirap, ljus
1 tsk vaniljsocker

https://cervera.se/globalassets/recept/drycker/tarta-kolasas_600x600.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies