Villkor

Spökcupcakes

0 stjärnor
Recept: Cathrine Laurén

Ingredienser

120 g vetemjöl (2 dl)
50 g kakao (1,25 dl)
100 g strösocker (1 dl)
80 g ljust muscovadorörsocker (1 dl)
3 g bakpulver (0,5 tsk)
3 g bikarbonat (0,5 tsk)
3 g salt (0,5 tsk)
10 g vaniljsocker (2 tsk)
55 g ägg (1)
65 g rapsolja (0,75 dl)
50 g mjölk (0,5 dl)
100 g varmt kaffe (1 dl)

Garnering:

Chokladbollar från ovan recept
Vitt marsipanlock till tårta
Svart livsmedelsfärg/ätbar penna

1. Sätt ugnen på 175°c och placera muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Väg upp och blanda de torra ingredienserna i en bunke.
3. Blanda ägg, olja och mjölk och rör ner i mjölblandningen.
4. Tillsätt det varma kaffet, lite i taget, och rör till en jämn smet med slickepott.
5. Fyll muffinsformarna till drygt hälften med smet och grädda ca 15 min. Låt sedan svalna.

Montering:

1. Stansa ut runda cirklar av marsipanlocket, ca 10 cm i diameter.
2. Placera kokosbollsklubban mitten i muffinsen, följt av marsipanlocket på chokladbollen.
3. Forma locket lite lätt så att det ser ut som ett spöke. Använd en spetsig pensel och måla ögon med svart livsmedelsfärg.
4. Servera och njut!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Spökcupcakes

120 g vetemjöl (2 dl)
50 g kakao (1,25 dl)
100 g strösocker (1 dl)
80 g ljust muscovadorörsocker (1 dl)
3 g bakpulver (0,5 tsk)
3 g bikarbonat (0,5 tsk)
3 g salt (0,5 tsk)
10 g vaniljsocker (2 tsk)
55 g ägg (1)
65 g rapsolja (0,75 dl)
50 g mjölk (0,5 dl)
100 g varmt kaffe (1 dl)

Garnering:

Chokladbollar från ovan recept
Vitt marsipanlock till tårta
Svart livsmedelsfärg/ätbar penna

/contentassets/ec26575cccba4fcd96102f1e22169961/20211021_151451.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies