/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Dekorerad Morotskladdkaka100 g smält smör2 ägg50 g riven morot200 g (3 dl) ljust muscovadorörsocker 100 g (2 dl) mandelmjöl1 tsk kanel1 tsk malen ingefära1 tsk nymortlad kardemumma1 msk vaniljsocker2 krm saltKokos att bröa formen medFÖRSLAG PÅ DEKORATIONMumiemacaronsKupoler av pannacottaPhysalisKaksmulor av choklad som ser ut som "jord"Oxalis Hackade hasselnötter Nymalen kardemumma Ätbart guldpulver
Gör så här1. Sätt ugnen på 175°.2. Lägg bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 18 cm i diameter. Smörj och bröa formen med kokos. 3. Skala och riv morötterna.4. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan och låt svalna något.5. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Kakan ska ha stelnat vid kanten och vara lösare vid mitten. 2. Vräng pannacottakupolerna ur formarna medan de är djupfrysta. Placera dem sedan på tårtan tillsammans med valfri dekoration och låt tina i kylen. Jag använde mig av 3. Slutligen, servera och njut!

Dekorerad Morotskladdkaka

Ingredienser
100 g smält smör
2 ägg
50 g riven morot
200 g (3 dl) ljust muscovadorörsocker
100 g (2 dl) mandelmjöl
1 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk nymortlad kardemumma
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
Kokos att bröa formen med

FÖRSLAG PÅ DEKORATION
Mumiemacarons
Kupoler av pannacotta
Physalis
Kaksmulor av choklad som ser ut som "jord"
Oxalis
Hackade hasselnötter
Nymalen kardemumma
Ätbart guldpulver

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Lägg bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 18 cm i diameter. Smörj och bröa formen med kokos.
3. Skala och riv morötterna.
4. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan och låt svalna något.
5. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Kakan ska ha stelnat vid kanten och vara lösare vid mitten.

Montering
1. Se till att bottnen är helt sval när du börjar dekorera tårtan.
2. Vräng pannacottakupolerna ur formarna medan de är djupfrysta. Placera dem sedan på tårtan tillsammans med valfri dekoration och låt tina i kylen. Jag använde mig av mumiemacarons, kaksmulor, hackade hasselnötter, oxalis, nymalen kardemumma och lite ätbart guldpulver som jag pudrade över tårtan. Go all in och dekorera med det som ni tycker blir fint.
3. Slutligen, servera och njut!

Lämna recension