Ingredienser
ca 4 portioner
Våffelsmet
3 ½ dl mjölk
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smält smör, svalnat
Topping
250 g mascarpone
3 msk florsocker
finrivet skal från ½ citron
1 tsk färskpressad citronsaft
4 fikon
1 dl hackade pistagenötter
flytande honung
Instruktioner
Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt det smälta smöret och vispa till en slät smet. Grädda våfflorna.
Blanda mascarpone, florsocker, citronskal- och saft. Skär fikonen i klyftor.
Dela varje våffla i fyra delar. Gör små staplar och toppa med mascarponekräm, fikon och pistagenötter. Ringla över honung.
Lämna recension
Våfflor med mascarpone, fikon, pistage och honung
ca 4 portioner
Våffelsmet
3 ½ dl mjölk
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smält smör, svalnat
Topping
250 g mascarpone
3 msk florsocker
finrivet skal från ½ citron
1 tsk färskpressad citronsaft
4 fikon
1 dl hackade pistagenötter
flytande honung