/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Gräddsifoner

Med en gräddsifon får du fluffig grädde, bra sås och mousse med bara en knapptryckning. Ladda din sifon med en sifonpatron och det är nästan som magi när innehållet förändras i ett kick. Perfekt till den proffsiga hemmakocken, bagaren eller bartendern. 
Gräddsifoner
Gräddsifoner
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
23821 produkter
40 av 23821 produkter
Att laga mat med en sifon är roligt och enkelt. En gräddsifon är både rolig att använda och smidig. På Cervera hittar du sfioner och sifonpatroner från iSi och Exxent.

Hur fungerar en sifon?

En gräddsifon fylls med grädde, eller annan fettbaserad vätska och laddas därefter med en patron med lustgas. När du trycker på knappen drivs grädden ut med hjälp av gasen och grädden blir i den processen luftig.
En sodasfon har i stället en kolsyrepatron och används till att kolsyra drycker.

Gräddsifon

Med en gräddsifon är det bara att fylla sifonflaskan med grädde och ladda den med en patron för att ha vispad grädde på någon sekund. Av en halvliter ovsipad grädde får du ungefär 2,5 liter vispad grädde. Tack vare att många sifoner är lufttäta så kan du oftast förvara grädden i sifonflaskan uppemot 10 dagar i kylskåp.
En gräddsifons patron innehåller lustgas. Lustgas löser sig bara i fettbaserade lösningar, vilket är värt att ha i beaktning när du använder din sifon.
Ska du använda sifonen till något som saknar fett, exempelvis en drink, kan du inte använda den på samma sätt som om du har en fettbaserad blandning. Detta eftersom det blir fel tryck från munstycket. För att använda sifonen till icke-fettbaserade blandningar måste du skruva av locket och hälla ut innehållet i ett glas eller en bunke.

Grädde med sifon

Vispad grädde passar till det mesta. Med en gräddsifon kan du alltid ha en flaska spraygrädde redo. Använd grädden till varm choklad, på pannkakorna, våfflorna, till tårtan eller till drinken. Har du väl börjat med att ha en gräddsifon redo i kyllskåpet är det inte osannolikt att du fortsätter att ha en redo i kylskåpsdörren för de tillfällen en klick vispad grädde kan komma att behövas. Du slipper vispa upp stora mängder på en gång och slipper på så sätt spara uppvispad grädde som ståendes i kylskåpet lätt drar till sig smak och snabbt tappar sin fräschör.

Sås med sifon

Du kan också göra en god sås med hjälp av din gräddsifon. Beroende på vilken sås du gör kan du behöva justera receptet något. Om såsen innehåller salt och vinäger kan du behöva öka den mängden eftersom sifonen gör såsen mer luftig och därmed spär ut smakerna. Ska du göra varma såser kan du värma upp sifonen i ett vattenbad, men kontrollera först hur höga temperaturer sifonen tål.

Drink med sifon

Med en sifon kan du skapa ett lyxigt skum till drinken. Varför inte göra en Jubileumsdrink där du blandar juice, äggvita och sockerlag som du med hjälp av sifonen gör ett gott skum av?

Hur länge håller en sifonpatron?

En patron håller räcker ungefär till en halvliter vätska. Ha därför koll på ditt patronförråd så att du inte står utan en patron när det är dags att använda sifonen. De flesta patroner köps i fler-pack vilket gör att det blir lättare att bunkra upp med patroner.