Villkor

Carolina Gynning

Carolina Gynning är bland annat konstnär, skådespelare, författare och tv-personlighet. Hon är inte rädd för att testa på nya saker och har lyckats med det mesta hon har satsat på. Gynning växte upp i en konstnärsfamilj i Höganäs. Hennes mamma Agneta Gynning var skulptör och tog med Carolina till ateljén redan i tidigare år. Redan vid sju års ålder började hon att måla färgstarka kvinnoansikten, vilket är ett tema som hon fortfarande återkommer till.

Det är lätt att identifiera en tavla målad av Carolina Gynning. Förutom de återkommande ansiktena är färgerna och de starka uttrycken karaktäristiska för målningarna. Nog kan man påstå att hennes starka målningar speglar den personlighet som hon visat utåt i både tv-program och andra intervjuer. Hon har själv sagt att ansiktena hon målar ofta är ett slags självporträtt.

Redan som 15-åring hade hon sin första konstutställning. På sin utställning sålde hon slut alla tavlor som hon hade ställt ut och kort därefter började hon på estetiska programmet, inriktning bild och form, på gymnasiet Spyken i Lund. Konsten fick dock läggas på hyllan när hon året därpå upptäcktes av en modellscout. Därefter verkade Carolina Gynning i många år som modell både i och utanför Sverige.

Hon började måla igen 2004 och har därefter haft årliga utställningar med sin konst, parallellt som hon har skrivit böcker och varit programledare i tv. Hon har även skapat och varit delaktig i videoinstallationer och fotoutställningar. När hon bestämde sig för att ta ut sina silikonimplantat lät hon ingreppet fotograferas av fotografen Elisabeth Ohlson Wallin vilket resulterade i en fotoutställning.

Carolina Gynnings glas

2010 var året när Carolina Gynnings konst sattes på glas. Det var då endast Cervera som fick sälja Carolina Gynnings glas som då hade sex olika motiv och fanns i fem olika storlekar. Idag finns Carolina Gynnings glas och porslin som champagneglas, vinglas, snapsglas, tekoppar, vattenglas och muggar.

Carolina Gynnings design

Gynning har även designat smycken, inredning och inredningsdekoration. På Cervera kan du hitta brickbord och förvaring med Gynnings design.

Eftersom designen är som tavlor kan du också använda de olika produkterna på det sättet. Det kan vara roligt att experimentera med hennes produkter i inredningen. Ett exempel är att låta en bricka fungera som en tavla på väggen, eller varför inte hänga upp en handduk på samma sätt eller låta skärbrädan stå framme?

Gynnings design finns även på disktrasor, förkläden och glasunderlägg. Fyll hela ditt hem med Carolina Gynnings karaktäristiska färgglada konst eller låt en eller ett par glas eller skålar fungera som utstickande detaljer.

Carolina Gynning och fjärilar

Gynning återkommer ofta till fjärilsmotivet. Hon har sagt att hon nästan alltid har med en fjäril när hon målar och om den inte är med på framsidan av duken så brukar det få hamna en fjäril på baksidan av duken. Fjärilsmotivet har även fått följa med i den lite mer diskreta inredningslinjen som hon har tagit fram. Där har de annars så vanligt återkommande färgerna fått stå tillbaka till förmån för att fjärilsmönstret ska få ta plats. Delarna av serien Butterfly som går i mässing och silver finns som brickbord, skål, ljusstake och mugg. Kanske ett bra alternativ för den som vill ha en lugnare färgskala, men ändå dras till modiga mönster

Carolina Gynning | Glas, muggar & mycket mer Carolina Gynning | Glas, muggar & mycket mer

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies