Villkor

Carolina Gynning

”Carolina Gynning är konstnär, kreatör, skådespelare etc men konsten ligger henne varmast om hjärtat. Passionen för konsten har funnits ända sedan barnsben och är ett fantastiskt sätt att förmedla känslor från livets alla skeenden. Hon delar med sig av tänkvärda budskap i allt kreativt hon gör. Målningar i starka färger, kvinnoansikten och fjärilar är hennes signum och de återges nu på bland annat en glasserie och en porslinsserie.”

Carolina har målat så länge hon kan minnas. Uppväxt i ett kreativt hem var det aldrig långt till staffliet och i familjen fanns inspirationen på nära håll: Både mamma Agneta Gynning och morfars bror Lars Gynning är erkända och skickliga konstnärer. Mammas ateljé blev tidigt en naturlig plats att tillbringa sin tid på för Carolina, och vid 15 års ålder hade hon sin första utställning. Konsten har därför blivit Carolinas passion och huvudsakliga sysselsättning, men hon formger också smycken och inredningsdetaljer.

2014 fick Carolina i uppdrag att måla Carl Fredrik Reuterswärd revolver Non Violenceoch genom detta är hon ambassadör för att sprida deras viktiga budskap. 2015 blev Carolina utsedd till årets kvinnliga entreprenör

Carolina har haft flera framgångsrika utställningar både i Sverige och utomlands och 2017 väntar OpenArtCode Tokyo på Tokyo Metropolitan Art Museum.

Carolina har också skrivit böcker och varit programledare på tv. 2012 spelade hon huvudrollen i Jesper Ganslants film Blondie och 2017 gestaltar hon Ditte i tv-serien Torpederna regisserad av Måns Herngren och Jens Sjögren.

Carolina Gynning | Glas, muggar & mycket mer Carolina Gynning | Glas, muggar & mycket mer

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies