/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Carolina Gynning Design

Carolina Gynning är känd för sin konst med färgstarka ansikten och fjärilar som pryder glas, champagneglas, glasunderlägg, muggar och karaff. Carolina Gynning glas är en populär present till den nyblivna studenten, eller varför inte till dig själv?
Carolina Gynning Design
Carolina Gynning Design
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
138 produkter
40 av 138 produkter

Carolina Gynning champagneglas

Carolina Gynnings konst sattes på glas 2010. Det var då endast hos oss på Cervera som man kunde köpa glasen. De fanns med sex olika motiv och i fem olika storlekar. Sedan dess har utbudet brettads och nu finns glas och porslin som champagneglas, vinglas, snapsglas, tekoppar, vattenglas, karaff och muggar med hennes populära illustrationer. Vilka är dina favoriter bland de älskade glasen?

Carolina Gynning design

Carolina Gynning har även designat smycken, inredning och inredningsdekoration. Hos oss på Cervera kan du också hitta brickor och förvaring med hennes design.
Eftersom designen är som tavlor kan du också använda de olika produkterna på oväntade sätt – varför inte experimentera med hennes produkter som inredning i hemmet? Ett exempel är att låta en bricka fungera som en tavla på väggen, hänga upp en handduk eller låta skärbrädan stå framme i köket.
Designen finns även på disktrasor, förkläden och glasunderlägg. Gå all in på hennes älskade produkter eller låt den karaktäristiska färgstarka konsten, skålar och glas fungera som utstickande detaljer.

Stil

Det är lätt att identifiera en tavla målad av Carolina Gynning. Förutom de återkommande ansiktena är färgerna och de starka uttrycken karaktäristiska för målningarna. Nog kan man påstå att hennes starka målningar speglar den starka personlighet som hon visar utåt i både tv-program och andra intervjuer. Hon har själv sagt att ansiktena hon målar ofta är ett slags självporträtt.

Serien Butterfly

Carolina Gynning återkommer ofta till fjärilsmotivet. Hon har sagt att hon nästan alltid har med en fjäril när hon målar och om den inte är med på framsidan av duken så brukar det få hamna en fjäril på baksidan av duken. Fjärilarna har även fått följa med i den lite mer diskreta inredningslinjen som hon har tagit fram. Där har de annars så vanligt återkommande färgerna fått stå tillbaka till förmån för att fjärilarna ska få ta plats. Produkterna i serien Butterfly som går i mässing och silver finns som brickbord, skål, ljusstake och mugg. Ett bra alternativ för den som vill ha en lugnare färgskala, men ändå dras till djärva mönster.

Carolina Gynning

Carolina Gynning är bland annat konstnär, skådespelare, författare och tv-personlighet. Hon är inte rädd för att testa på nya saker och har lyckats med det mesta hon har satsat på. Carolina Gynning växte upp i en konstnärsfamilj i Höganäs och hennes mamma Agneta Gynning som var skulptör tog med henne till ateljén redan i tidiga år. 
Redan vid sju års ålder började hon måla sina färgstarka kvinnoansikten, ett tema som hon fortfarande återkommer till och är känd för. Hon har sedan dess haft många konstutställningar, skrivit böcker och jobbat som programledare. Hon har även skapat och varit delaktig i videoinstallationer och fotoutställningar – man kan lugnt säga att hon är en konstnär med många strängar på sin lyra!