Villkor

Eldstickan

Tändstickor har sett ungefär likadana ut under de 170 år som de har funnits. Grundaren av Eldstickan Martina Sahl frågade sig 2017 varför det skulle vara så. Hon önskade sig något mer vackert att tända ljus med och när hon inte hittade något på marknaden bestämde hon sig för att ta saken i egna händer. Hon säger själv att hennes mål var att skapa en inredningsdetalj som skulle hålla över tid och göra varje hem mer personligt och vackert. Hon tog fram tändstickor i olika färger förpackade i glasburkar.

Idag säljs Eldstickan i tio länder. Det är därför ingen underdrift att säga att tändstickorna i glasflaskor minst sagt har gjort succé. Sortimentet har även hunnit växa. Förutom tändstickor har företaget även tagit fram handstöpta ljus, brandsläckare, brandvarnare och vykort.

Tändstickor

Stickorna säljs i olika typer av glasflaskor. Glasflaskorna har olika storlek och olika form.

Lilla Eldstickan

Lilla Eldstickan innehåller ungefär 60 tändstickor och har en höjd på nio centimeter. Den nätta flaskan har en mjuk fyrkantig form. På baksidan sitter ett plån. Du kan välja mellan fler än tio olika färger på stickorna som kommer i den lilla flaskan.

Stora Eldstickan

Stora Eldstickan rymmer ungefär 100 braständstickor. Glasflaskan är 15 centimeter hög och försluts med en kork. På framsidan av glasburken sitter ett praktiskt och stilrent plån. Perfekt att placera vid braskaminen.

Runda Eldstickan

Runda Eldstickan rymmer ungefär 70 tändstickor och är nio centimeter hög. På baksidan sitter ett plån.

Olika färger

Förutom att tändstickorna står uppställda i vackra glasflaskor har de även olika färger. Färgerna matchar glasflaskornas etikett. En del av stickorna har en färgad topp och andra är helt färgade.

Midnatt

Midnatt är tändstickorna helt täckta i svart. Midnatt lanserades 2019 och blev snabbt en storsäljare. Tändstickorna i svart asp blir en sober inredningsdetalj.

Aska

Aska är stickan med ljusgrå topp. Den mjuka färgen känns lyxig och passar bra ihop med det mesta.

Pion

De rosa tändstickorna syns. Passar perfekt att ge bort till den som har rosa som favoritfärg.

Sol

Gula som solen är stickorna döpta Sol. Stickorna blir en härlig färgklick i inredningen.

Eld

Stickorna Eld är orange som eld och har hämtat sin inspiration från det franska modehuset Hermès som har orange som sin signaturfärg.

Hav

Blåa som havet är dessa stickor i koboltblå.

Lavendel

Ljuslila stickor som passar lika bra till innerstadslägenheten som i torpet.

Vinröd

Vinröda stickor sänder ut en känsla av lyxig elegans.

Vit

Vitt passar till allt och används ofta som en neutral färg. När tändstickornas toppar är vita sticker de ut, men fortfarande på ett diskret sätt. Perfekt hemma hos minimalisten.

Norrsken

De gröna, något turkosa, tändstickorna passar perfekt hemma hos den som älskar färg.

Skog

Stickorna är gröna som skogen. 

Svart

De svarta tändstickstopparna passar i varje hem.

Ros

Rött för kärlek, rött för passion och rött för beslutsamhet. Rött är en färg som sticker ut och signalerar någonting. Vad betyder rött för dig?

Refill

När hösten har satt i gång och många ljus har hunnit tändas tar tändstickorna till slut slut. Smidigt är det då att Eldstickan har tagit fram separata refill-askar med tändstickor.

Tillverkning

Tändstickorna handpackas i Sverige. Träet till stickorna kommer från skogsbruk vars arbete bedrivs med hänsyn till människa och miljö.

Handstöpta ljus

De handstöpta ljusen tillverkade i Sverige består av 40 procent stearin och 60 procent paraffin. Det ger dem en brinntid på ungefär 42 timmar. Ljusen är fint paketerade. Passar bra att ge bort i present tillsammans med Eldstickans tändstickor.

Eldstickan | Färgglada tändstickor, 1-2 leveransdagar Eldstickan | Färgglada tändstickor, 1-2 leveransdagar

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies