Villkor

Kähler Design

Historien om Kähler är historien om ett unikt designvarumärke som har sina rötter i en liten krukmakarverkstad i början av 1800-talet och som i dag är ett av Nordens ledande designföretag.

Kähler är en tydlig del av det danska kulturarvet, men även ett av Skandinaviens mest innovativa varumärken som kombinerar en gedigen historia och hantverkstraditioner med nutida designprodukter genom samarbete med samtidens bästa designers.

Kählers nutida designföremål är en hyllning till Kählers unika historia, samtidigt som det hedrar det välbevarade hantverket och dessutom är ett formstarkt avtryck av samtiden. De keramiska designföremålen tillverkas nämligen fortfarande för hand, precis som när Kählers saga tog sin början redan år 1839. Precis som när dekoratriserna målade keramiken för hand, görs fortfarande all den ljuvliga glasyren och färgläggningen omsorgsfullt med Kählers keramiska hantverkstraditioner.

Hos Kähler strävar vi mot att ta det bästa från ett konstnärligt kulturarv och omtolka det i samtidens ljus, och resultatet är spirande ny keramik i ett tidlöst formspråk som tilltalar många, men som tolkas individuellt.

Kähler Design - Vas, tallrik, skål i fin keramik Kähler Design - Vas, tallrik, skål i fin keramik

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies