/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kähler Design

Här hittar du underbara vaser, tallrikar och andra inredningsprodukter i glas och porslin från Kähler Design. Dansk design när den är som finast!
Kähler Design
Kähler Design
Finns i lager
Varumärke

    G

  • H

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
344 produkter
40 av 344 produkter
Kähler är ett unikt designvarumärke som har sina rötter i en liten krukmakarverkstad i Næstved, Danmark och som grundande år 1839. Idag är Kähler ett av Nordens ledande designföretag samt mest innovativa varumärken som kombinerar en gedigen historia och hantverkstraditioner med nutida designprodukter genom samarbete med samtidens bästa designers.
När Herman Joachim Kähler öppnade sina dörrar för allmänheten 1839, kunde han knappast ha gissat at hans keramik senare skulle uppnå världsberömmelse. Kählers vaser uppskattades redan av flera besökare på världsutställningen i Paris 1889. Idag kan Kähler se tillbaka på en unik designhistoria. Ansluten till tradition, men alltid baserad på modern utveckling. Ett stycke danskt kulturarv i över 175 år.

Kähler utveckling

Kählers nutida designföremål är en hyllning till Kählers unika historia, samtidigt som det hedrar det välbevarade hantverket och dessutom är ett formstarkt avtryck av samtiden. De keramiska designföremålen tillverkas nämligen fortfarande för hand, precis som när Kählers saga tog sin början redan år 1839. Precis som när dekoratriserna målade keramiken för hand, görs fortfarande all den ljuvliga glasyren och färgläggningen omsorgsfullt med Kählers keramiska hantverkstraditioner.
För hundra år sedan utforskade välkända och respekterade konstnärer som Thorvald Bindesbøll, Svend Hammershøj och Kai Nielsen keramik på Kähler. Idag fortsätter Louise Campbell, Bjørn Poulsen och Jeanette List Amstrup traditionen - med ambitionen att föra konst till folket.

Kähler Design vaser

En viktig del av dansk keramik. Kähler är särskilt känt för sitt breda utbud av vaser. Kähler vaser från Omaggio produktlinjen är bland de mest populära då de kännetecknas av skandinaviska designegenskaper som kombineras med modern elegans och handmålade ränder som har blivit ett designmärke för den danska keramiktillverkaren.
Hammershøi är en till populär produktlinje. Det stora utbudet av vaser i denna produktlinje är moderna versioner av Svend Hammershøis klassiska mönster. Dessa vaser är äkta tidlösa keramiska bitar som passar i alla skandinaviska hem.

Keramisk inredning och hemtillbehör från Kähler

Kähler är allmänt kända för sina vaser och porslin, men de är också kända för ett brett utbud av hemtillbehör och inredning. Med Kählers dekorativa föremål kan du enkelt ändra atmosfären i ett vardagsrum, sovrum eller andra utrymmen där det behövs, vilket ger den en touch av skandinavisk design.
Kähler strävar mot att ta det bästa från ett konstnärligt kulturarv och omtolka det i samtidens ljus, och resultatet är spirande ny keramik i ett tidlöst formspråk som tilltalar många, men som tolkas individuellt.