Villkor

Allt för hemmabaren

Av | 26 juni 2020

Shakers

Många drinkar skakas, ofta tillsammans med is, innan de serveras. Till det behöver du en shaker. Den klassiska shakern kallas för "Boston shaker" och består av en bägare och en topp. När din skakade drink ska hällas upp för du det genom en sil. Vissa shakers har ett extra lock med inbyggd sil, men det vanligaste är att du använder en separat. 

Rörkannor och barskedar

En rörkanna, eller ett rörglas, använder du till drinkar som ska röras - inte skakas. Du fyller glaset med drinkingredienserna och is och rör runt med en barsked. Det speciella med en barsked är helt enkelt att den är väldigt lång så du kan röra runt i rörkannan. 

Isformar

En ljummen cocktail gör ingen glad. Oavsett om du serverar din drink "on the rocks" eller slät kommer antagligen is att involveras någon gång i procesen. Ska du servera drinken med is kan det vara roligt med större isbitar i någon vacker form - kanske stora bollar?

Tillbehör

Det finns en uppsjö av tillbehör till hemmabaren, men några av de populäraste är muddler, mätglas, stänkflaska och ishacka. Muddlern använder du för att mosa frukter och bär direkt i glaset eller shakern. Mätglaset är till för att mäta upp drycken så du får rätt proportioner och stänkflaskan används för att addera smaksättare (bitters) som du bara behöver några droppar av. Ishackan använder du om du fryser stora block av is och hackar upp själv! 

Serveringsvagn

Serveringsvagnen är inget måste för hemmabaren - men det är väldigt trevlig att se på. En inredningsdetalj som blivit väldigt populär de senaste åren där du kan förvara det du behöver till din hemmabar tillsammans med flaskor och glas.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies