Villkor

Tre sorters zoodles

/link/b3ea75e660b5460e8125945b98e94f49.aspx
Av | 26 februari 2020

Skippa pastan och slopa nudlarna. Är du sugen på att börja äta mer grönt?
Då är zoodles det som du ska nörda ner dig i!

Pasta gjord av zucchini, även kallat zoodles, är ett grönt och hälsosamt middagsalternativ att servera på tallriken. Dessutom är det busenkelt att göra och går att fixa i en rad olika former beroende på vilken typ av pastarätt du är sugen på. För att inspirera dig till att prova dina gröna fingrar har vi testat tre olika alternativ på zoodles som passar till köttfärssåsen såväl i salladen eller till lasagnen.

Skötselråd 

Kniven i mandolinen är mycket skarp, så hantera den varsamt för att undvika skador. Handdiskning rekommenderas, då maskindiskning är skadligt för kniven och dess egg. Om knivbladet är slött eller skadat, skruva loss det och slipa upp det med slipsten. Du kan också lämna in det för omslipning hos en erfaren slipare.

Så här plockar du isär resterande delar:

Grönsakssvarv
Skulle svarven behövas demonteras ännu mer, till exempel för att komma åt för rengöring, så kan du göra det med hjälp av en lämplig skruvmejsel. Skruva ur skruvarna för släde eller stödarm, för att sedan demontera detaljen du vill rengöra.

Samtliga detaljer till grönsakssvarven, såsom knivblad och skruvar, finns som reservdelar om du skulle råka tappa bort eller skada någon del.

Mandolin
Skruva ur den stora skruven som normalt reglerar tjockleken på livsmedlet som hyvlas. När skruven är helt borta kan du vinkla upp det höj- och sänkbara glidbordet i en 90-gradig vinkel och sedan skjuta ur det ur sina spår.

Samtliga detaljer till mandolinen, såsom knivblad och skruvar, finns som reservdelar om du skulle råka tappa bort eller skada någon del.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies