/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Zoodles - På 3 olika sätt

Laga Zoodles på tre olika sätt, zucchinipasta är både nyttigt, gott och enklet att göra. Inspireras hur du kan laga zucchini istället för pasta.
Benriner Tre sorters zoodles - Köksredskap
Skippa pastan och slopa nudlarna. Är du sugen på att börja äta mer grönt?
Då är zoodles det som du ska nörda ner dig i!
Pasta gjord av zucchini, även kallat zoodles, är ett grönt och hälsosamt middagsalternativ att servera på tallriken. Dessutom är det busenkelt att göra och går att fixa i en rad olika former beroende på vilken typ av pastarätt du är sugen på. För att inspirera dig till att prova dina gröna fingrar har vi testat tre olika alternativ på zoodles som passar till köttfärssåsen såväl i salladen eller till lasagnen.
Benriner Tre sorters zoodles - Köksredskap

Zucchini spagetti

Med en grönsakssvarv svarvar du snabbt och enkelt ner zucchinin till spaghetti. Använd rå i sallader eller koka någon minut och ersätt den vanliga pastan.

Zucchini fettucini

För lite bredare zucchinipasta passar en mandolin utmärkt. Skär av ändarna på zucchinin. Sätt i det breda juliennebladet och skiva på längden. Vips så har du zucchini fettucini!
Benriner Tre sorters zoodles - Köksredskap
Benriner Tre sorters zoodles - Köksredskap

Lasagneplattor av zucchini

Att göra lasange med zucchini är både gott och enkelt. Skiva zucchinin tunt på en mandolin utan julienneinsats. Perfekt som ersättning, eller komplement, till traditionella lasagneplattor.

Skötselråd 

Kniven i mandolinen är mycket skarp, så hantera den varsamt för att undvika skador. Handdiskning rekommenderas, då maskindiskning är skadligt för kniven och dess egg. Om knivbladet är slött eller skadat, skruva loss det och slipa upp det med slipsten. Du kan också lämna in det för omslipning hos en erfaren slipare.
Så här plockar du isär resterande delar:
Grönsakssvarv
Skulle svarven behövas demonteras ännu mer, till exempel för att komma åt för rengöring, så kan du göra det med hjälp av en lämplig skruvmejsel. Skruva ur skruvarna för släde eller stödarm, för att sedan demontera detaljen du vill rengöra.
Samtliga detaljer till grönsakssvarven, såsom knivblad och skruvar, finns som reservdelar om du skulle råka tappa bort eller skada någon del.

Mandolin
Skruva ur den stora skruven som normalt reglerar tjockleken på livsmedlet som hyvlas. När skruven är helt borta kan du vinkla upp det höj- och sänkbara glidbordet i en 90-gradig vinkel och sedan skjuta ur det ur sina spår.
Samtliga detaljer till mandolinen, såsom knivblad och skruvar, finns som reservdelar om du skulle råka tappa bort eller skada någon del.