Villkor

Gröna Burgare av Martin Nordin

/link/b9966f77cf444cb38c77b861f3355959.aspx
Av | 16 april 2017

Satsa pÄ Gröna Burgare!

Att Àta mer grönt har mÄnga fördelar, och att vÀlja en grön burgare öppnar dessutom upp för vÀldig kreativitet! Du kan experimentera nÀstintill obegrÀnsat med smaker, konsistenser och tillbehör för att hitta just din favorit. Boken Gröna Burgare av Martin Nordin Àr en bra hjÀlp pÄ vÀgen och hÀr delar han med sig av tvÄ riktigt spÀnnande recept.

Gör sÄ hÀr:
1. Skölj bönorna i kallt vatten och lÄt rinna av i ett durkslag.
2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och frÀs löken pÄ ganska hög vÀrme tills den har fÄtt fÀrg och Àr pÄ grÀnsen till brÀnd.
3. SÀnk vÀrmen, lÀgg i chili- och paprikapulver och rör om. Rör ner bbq-sÄsen och ta stekpannan frÄn vÀrmen.
4. Rosta valnötterna.
5. Hacka 1 dl valnötter och lÀgg dem i en skÄl tillsammans med bönor, koriander, ris, pankoströbröd och en nypa salt. Blanda ihop ingredienserna med en potatisstomp (bönorna ska bara bli lÀtt mosade). TillsÀtt lökblandningen och rör om sÄ att allt blandas.
6. Ta en handfull smet i taget och forma 6 runda biffar, antingen för hand eller med hjÀlp av en stansring. LÀgg biffarna pÄ ett fat och tÀck med plastfolie. LÄt stÄ i kylen i minst 1 timme, gÀrna lÀngre, sÄ hÄller de ihop bÀttre nÀr du steker dem.
7. Skala och hacka löken och lĂ€gg lökhacket i en kall kastrull. Klicka i smöret och sĂ€tt kastrullen pĂ„ medelvĂ€rme. Löken kommer snart att börja slĂ€ppa vĂ€tska och smakerna kommer att koncentreras genom att löken fĂ„r koka i sin egen vĂ€tska. Rör om med en trĂ€slev ungefĂ€r var 5:e minut under 30–40 minuter, hĂ„ll koll sĂ„ att det inte brĂ€nner vid.(Om du mĂ€rker att det börjar bli torrt kan du tillsĂ€tta vinĂ€gern tidigare.)
8. Ta av locket, hÀll pÄ vinÀgern, höj vÀrmen och reducera kraftigt under omrörning i cirka 15 minuter. Ta kastrullen Ät sidan.

Gör sÄ hÀr:
1. Skölj bönorna och lÄt dem rinna av ordentligt i ett durkslag.
2. TĂ€nd grillen och gör de rökta tomaterna pĂ„ sidan 144. Du kan sĂ„ klart hoppa över att röka tomaterna och lĂ„ta dem vara naturella i stĂ€llet, men den rökiga smaken ger en fantastiskt fin dimension till bönröran. Hacka 2–3 tomater och blanda med övriga ingredienser till de marinerade bönorna i en skĂ„l. Rör om försiktigt och stĂ€ll Ă„t sidan.
3. Halvera avokadorna och pilla ur kÀrnorna. Gröp sedan försiktigt ur avokadoköttet med en sked. SkÀr ut sÄ stora skivor som möjligt, cirka 1 cm tjocka, beroende pÄ avokadons storlek. LÀgg skivorna pÄ en tallrik och pensla dem först med limesaft och sedan med olja.
4. Grilla avokadoskivorna hastigt pÄ en kolgrill över riktigt hög vÀrme eller brÀnn av ytan med en gasolbrÀnnare. Avokadons yta ska bli karamelliserad, nÀstan brÀnd, medan avokadon inuti ska vara kall och ha kvar sin konsistens.
5. Smöra bröden pÄ snittytan och grilla dem hastigt pÄ grillen.
6. LÀgg en generös klick marinerade bönor pÄ varje bröd. LÀgg sedan pÄ 2 avokadoskivor, en klick crÚme fraiche, lite persilja och koriander. Avsluta med pudra över lite cayennepeppar.

PRODUKTER

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies