År 2007 var GreenPan först ut med att lansera kokkärl med en keramisk non-stick-beläggning. Thermolon™-beläggningen var den första non-stickbeläggningen på marknaden som inte innehåller några tillsatta skadliga PFAS-ämnen som PFOS och PFOA. I stället använder GreenPan naturliga råvaror som sand – en keramisk non-stick-beläggning som är ett bättre alternativ för hälsan och miljön än traditionell PTFE nonstick beläggning. Under de senaste åren har GreenPan fortsatt att göra Thermolon™-beläggningen ännu bättre. Resultatet är en högkvalitativ, superstark non-stick-beläggning som ger perfekta stekresultat och hjälper dig att laga hälsosam mat med mindre fett och håller längre än en traditionell PTFE nonstick. De fina materialen och den smarta designen är en extra bonus.
Varför GreenPan?
Vad är det för skillnad mellan Thermolon keramisk non-stick-beläggning och traditionell non-stick-beläggning?
Hur tar man hand om sin stekpanna?
Keramiska non-stick-beläggningar ska inte behandlas på samma sätt som traditionella non-stick-beläggningar. Med de här tipsen kommer du att hålla din stekpanna i toppskick!
Uppvärmning: För bäst stekresultat rekommenderar vi att du förvärmer pannan på låg till medelhög värme innan du tillsätter smör eller olja.
Fett: Försök att alltid välja rätt temperatur för ingredienserna som du tillagar. Undvik överhettning så att inte det du har i pannan inte bränns vid.
Rengöring: Kokkärlen från GreenPan tål maskindisk (gäller ej produkter med trähandtag). Vi rekommenderar dock handdisk då det gör att den keramiska beläggningen håller längre.
Förvaring: Använd gärna stekpanneskydd vid förvaring. Då förhindrar du skador på beläggningen.