År 2007 var GreenPan först ut med att lansera kokkärl med en hälsosam keramisk non-stick-beläggning. Thermolon™-beläggningen var den första non-stickbeläggningen på marknaden som inte innehöll några skadliga halter av kemikalier, det vill säga inga PFAS-ämnen som PFOS och PFOA. I stället använder GreenPan naturliga råvaror som sand – en hälsosam non-stick-beläggning är självklart bättre för hälsan och miljön.
Under de senaste åren har GreenPan fortsatt att göra Thermolon™-beläggningen ännu bättre. Resultatet är en högkvalitativ, superstark non-stick-beläggning som ger perfekta stekresultat och hjälper dig att laga hälsosam mat med mindre fett. De fina materialen och den smarta designen är en extra bonus.
Varför GreenPan?
Vad är det för skillnad mellan Thermolon keramisk non-stick-beläggning och traditionell non-stick-beläggning?
GreenPan Barcelona
Serien Barcelona är konstruerad för att hålla en livstid, och tål alla sorters redskap – till och med metall. Kärlen har en tålig utsida av hårdanodiserad aluminium, samt energisparande Magneto-induktionsbas med hög värmefördelning som leder till mer energisnål matlagning. Den här typ av värmeledning är 10 gånger bättre än kärl med traditionella non-stickbeläggningar.
Produkterna designas i Belgien och tillverkas på ett ansvarsfullt sätt med miljö och hälsa i fokus på en högteknologisk fabrik i Jiangmen i Kina. Hälsosam matlagning är och blir allt med viktigt – inte bara i form av livsmedel utan även redskapen du använder i köket.
Hur tar man hand om sin stekpanna?
Keramiska non-stick-beläggningar ska inte behandlas på samma sätt som traditionella non-stick-beläggningar. Med de här tipsen kommer du att hålla din stekpanna i toppskick!
Uppvärmning: För bäst stekresultat rekommenderar vi att du förvärmer pannan på låg till medelhög värme innan du tillsätter smör eller olja.
Fett: Försök att alltid välja rätt temperatur för ingredienserna som du tillagar. Undvik överhettning så att inte det du har i pannan inte bränns vid.
Rengöring: Kokkärlen från GreenPan tål maskindisk (gäller ej produkter med trähandtag). Vi rekommenderar dock handdisk då det gör att den keramiska beläggningen håller längre.
Förvaring: Använd gärna stekpanneskydd vid förvaring. Då förhindrar du skador på beläggningen.