Villkor

Jamie Olivers favoriter

Av | 27 juni 2022
/link/ed92fd354f464f0198ac003017700f13.aspx

Den nakna kocken

Genom matlagnings tv-serien Den nakna kocken fick han sitt genombrott. Serien började sändas 1999 och idén bakom var att mat ska vara enkelt att laga. Det nakna syftar alltså på maten, inte han själv. Idag är Jamie Oliver lika uppskattad för sitt nästan 20 år långa samarbete med Tefal. Allt ifrån de mest kända stekpannorna med den karaktäristiska röda Thermo-Signal cirkeln i mitten till knivar, skärbrädor och kokkärl. Den nakna kockens favoritprodukter kan du läsa mer om längre ner på sidan.

Det ska vara enkelt att laga mat

Enkelheten är något han tagit med sig under hela sin karriär. Han är känd för sina recept med 5 ingredienser och måltider som bara tar 15 minuter att göra. Recepten har han sparat i ett antal kokböcker med enkla och goda recept och är även en förespråkare för vegetarisk matlagning. En annan av Jamie Olivers passioner är att involvera barnen i matlagningen. Under hashtaggen #COOKINGBUDDIES försöker han få föräldrar att laga mat tillsammans med sina barn för att dom ska få lära sig viktiga färdigheter som matlagning innebär, och sen är det såklart väldigt kul också!

Här har vi samlat några av Jamie Olivers favoriter.

2 enkla vegetariska recept på 15 minuter

Vi har valt ut två recept som är hälsosamma, vegetariska, enkla och snabba att tillaga - varför inte tillsammans med barnen?

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies