Jamie Olivers favoriter

Här har vi samlat några av Jamie Olivers favoriter bland hans stekpannor, köksknivar och kokkärl!
Jamie Olivers favoriter

Den nakna kocken

Genom matlagnings tv-serien Den nakna kocken fick han sitt genombrott. Serien började sändas 1999 och idén bakom var att mat ska vara enkelt att laga. Det nakna syftar alltså på maten, inte han själv. Idag är Jamie Oliver lika uppskattad för sitt nästan 20 år långa samarbete med Tefal. Allt ifrån de mest kända stekpannorna med den karaktäristiska röda Thermo-Signal cirkeln i mitten till knivar, skärbrädor och kokkärl. Den nakna kockens favoritprodukter kan du läsa mer om längre ner på sidan.

Det ska vara enkelt att laga mat

Enkelheten är något han tagit med sig under hela sin karriär. Han är känd för sina recept med 5 ingredienser och måltider som bara tar 15 minuter att göra. Recepten har han sparat i ett antal kokböcker med enkla och goda recept och är även en förespråkare för vegetarisk matlagning.
Här har vi samlat några av Jamie Olivers favoriter.
Jamie Oliver Tefal stekpanna

Tefal Jamie Oliver Stekpanna

Hard Anodised är ett tåligt material som gör att kärlet värms upp jämnt och samtidigt har egenskaperna av ett non-stickmaterial. Materialet gör att den är lätt att rengöra också!
Designad av Jamie Oliver: "Det här är verkligen en användbar stekpanna! Från vackert tillagad lax till pannkakor, så kommer den hjälpa dig laga god mat i köket i flera år framöver."
Denna Jamie Oliver Tefal Cook's Classics Stekpanna Hard Anodized 28 cm är även utrustad med en karaktäristisk Tefal värmeindikator. Med hjälp av en röd Themo-Signal i stekpannans mitt kan du se när stekpannan har uppnått perfekt temperatur.

Tefal Jamie Oliver köksknivar

Designad av Jamie Oliver: "Den ultimata allt-i-allo kniven. Använd denna fantastiska Chefs kniven för att utan ansträngning skära grönsaker till en ratatouille, kvalitetskött eller färska örter och så mycket mer. Det kommer snart bli din bästa vän i köket."
Bladen på Jamie Oliver Chef knivarna är högkvalitativt tyskt rostfritt stål som blivit ännu bättre med hjälp av ishärdning. Bladen genomgår en termisk chock, vilket sänker bladens termperatur från 1000 grader till -120 grader för att göra dem ännu mer slitstarka och hållbara.
Jamie Oliver kökskniv
Jamie Oliver Tefal kastrull gryta

Tefal Jamie Oliver kokkärl

Precis som Jamie Olivers stekpannor är även kokkärlen tillverkade med Hard anodized som är ett tåligt material och ger en jämn värmefördelning, samtidigt som det har egenskaperna av non-stick. Materialet gör att den är lätt att rengöra också! Detta är några av anledningarna till att Jamie Oliver och många andra anser att Cook's classics kokkärl är deras favorit.
"En högkvalitativ, kraftig gryta. Jag älskar att det platta glaslocket lätt passar in i mitt skåp och att jag alltid ser vad som händer inne i grytan. Jag använder den till allt från en fantastisk lammgryta till risotto."