Villkor

Jimmy Guos kinesiska skafferi

Av | 19 september 2022

Vi kliver in i en ny höstsäsong på Cervera med djärva smaker från fjärran Östern! Tillsammans med Jimmy Guo, som är en av Sveriges mest intressanta kockar just nu, kliver vi in i det mytomspunna kinesiska kökets spännande värld och låter våra sinnen färdas bland nya oväntade smakdimensioner. Välkommen till Jimmy Guos kinesiska skafferi, där han guidar oss bland såväl smaker, tekniker och redskapen du behöver för att lyckas som en mästare i det 400 000-åriga kinesiska köket!

Bekanta dig mer med Jimmy här.

Glöm allting som heter minimalism när det kommer till det kinesiska kökets mångåriga tradition – och likaså gäller dess dukning. More is more – men på ett rätt så behagligt sätt. Duka med stark karaktär men bestäm dig för en eller ett par färger som du arbetar med nyanserat. Exempelvis blått, där du matchar och missmatchar med olika typer av blå men framför allt ett gäng olika mönster. Det kan handla om skarpa geometriska former som blandas med mer harmoniska mönster från naturen, blommor och blad till exempel. Eller varför inte söka inspiration från djurriket och styla med porslin som har fiskfjäll-mönster eller rent utav avbildade djur som fåglar. Eller vad sägs om en fiskmönstrad tallrik?! Våga experimentera med en accentfärg i din dukning, som exempelvis passande rött. Glöm inte att addera naturelement för att ge den en lite mer lugn och organiska sista touch. Det kan handla om exempelvis att servera dina dumplings direkt ur ångkorgen eller använda bestick och andra attiraljer som har trädetaljer, exempelvis bambu.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies