Villkor

Koka primörer som ett proffs

Av | 12 juni 2017

Ordet primör handlar om att de spÀda grönsakerna du köper i butiken Àr det första av Ärets skörd.

Årets primörer kan stekas, ugnsbakas, gratineras och lĂ€ggas in. Men att koka dem (sĂ„ lite som möjligt) Ă€r ett bra sĂ€tt att ta till vara pĂ„ primörernas spröda konsistens, vackra fĂ€rger och milda smaker.

DĂ€refter Ă€r smĂ€lt smör och lite flingsalt en bra idĂ©. BĂ„de fettet och saltet lyfter fram de fina smakerna – inte minst pĂ„ sommarens första potatis.

De flesta primörer behöver bara nĂ„gra minuter i kokvattnet (eller Ă„ngvattnet). Även sparris, primörernas primör och som tar lite lĂ€ngre tid att koka, ska serveras ”knackish” med lite tuggmotstĂ„nd kvar.

Koka primörer som ett proffs:

- Var sparsam med koktiden. Potatis, betor och sparris tar lite tid pÄ sig, men mÄnga primörer ska bara hinna bli genomheta utan att bli mjuka och blöta.

- Var sparsam med kokvattnet. Laka inte ur rĂ„varan i onödan – Ă„ngkokning Ă€r en bra idĂ©.

- Improvisera en Ängkokare: SÀtt ett durkslag i rostfritt stÄl inuti en kastrull i passande storlek. Koka lite vatten i botten och tÀpp till med kastrullens lock.

- För att slippa kokvatten pĂ„ tallriken, lĂ„t gĂ€rna primörerna ”mellanlanda” pĂ„ en ren och torr slĂ€ng innan du serverar dem. 

Professional Secrets kastruller

- Tre storlekar: 1,5 liter, 3 liter och 6 liter. Kastrullerna Àr stapelbara inuti varandra.

- Tjock botten lagrar vÀrme och bevarar kÀrlets form.

- TvĂ„ yttre lager i rostfritt stĂ„l och 3 inre lager i aluminium för optimal överföring av vĂ€rme. Även kanterna har aluminum hela vĂ€gen upp.

- Enhandsgrepp frigör ena handen och förenklar flera arbetsmoment

- För alla vÀrmekÀllor inklusive induktion.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies