Villkor

Ostindia – Äntligen i svart!

Av | 21 augusti 2019

Den älskade Ostindia-servisen är Rörstrands näst äldsta porslin i produktion. Porslinet lanserades redan 1932 och har en gripande historia. Ostindiefararen Götheborg sjönk utanför Sveriges kust 1745 och i havsbotten försvann hela skeppslasten, däribland dyrbart porslin. 150 år senare kunde delar av porslinet bärgas men nästan allt var dessvärre krossat. Delar av porslinsskärvorna hamnade i skåpet hos Rörstrands dåvarande fabrikschef, Knut Alström. Skärvorna upptäcktes av fabrikschefens fru och kort därefter stod skärvan modell för Rörstrandsservisen Ostindia, en serie som än idag pryder det dukade bordet.

Nu kommer den populära servisen i en ny, uppdaterad version. Den blåvita designklassikern får en efterlängtad uppföljare i elegant svart. Servisen möter den rådande inredningstrenden med mörkare kulörer i hemmet. Ostindia fortsätter, tre generationer senare, sin resa genom köks- och dukningstrender. Servisen har aldrig sett yngre ut än nu när Rörstrand ger fältspatporslinet den eleganta svarta färgen.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies