Villkor

Välj rätt stekgryta!

Av | 06 oktober 2021

Även om hösten är grytans absoluta högsäsong finns det många användningsområden för dem året runt. I en stadig gryta kan du göra alltifrån höstens långkok till frasiga bröd och silkeslena soppor. Tar du hand om din gryta kan du ha den många år framöver, och till och med låta den gå i arv. Men hur ska man tänka när man väljer sin gryta? Börja med att fundera kring storleken. En vanlig storlek på gryta är runt 4 liter, vilket är funkar fint både för köttfärssås och höstgryta. Är ni en stor familj som dessutom vill ha matlåda? Då kan det vara bra att gå upp till 6 liter, medan om du främst lagar till dig och en till kan en mindre gryta runt 2 liter räcka långt.

 

När du har valt din storlek är det dags att tänka till kring materialet: emaljerat gjutjärn, rågjutjärn eller gjuten aluminium.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies