Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Allt du behöver veta om pickling

Allt du behöver veta om pickling
Av | 22 juni 2017

Förläng sommaren!

Det är inte bara höstens skörd som passar att lägga in! Tekniken är inte bara ett sätt att förvara, det framkallar även nya smaker och texturer som lyfter råvaran.

Den mest klassiska lagen är 1-2-3-lagen, som består av en del ättika, två delar socker och tre delar vatten, men experimentera gärna med kryddning och proportionerna. Kryddar du med salt får du en ännu mer urlakande effekt och balanserar upp sötman. Du kan även minska mängden vatten om du tycker att vanlig 1-2-3-lag är för mild.

Visste du att pressgurka är vanlig slanggurka som picklas i en 1-2-3-lag?

Roliga varianter att testa
- Ge dina maträtter en asiatisk touch genom att krydda med risvinäger, ingefära, chili eller stjärnanis.
- Byt ut sockret mot honung om du vill undvika raffinerat socker
- Pickla svamp! T.ex. kantareller ger en god umamikick till vilt. 

Dillpicklad gurka
1 gurka
0,5 krm vitpeppar
0,5 tsk salt
Dill
1-2-3-lag

Skiva gurkan tunt med en mandolin eller osthyvel.
Skölj dillen och hacka den, även stjälkarna.
Lägg gurkan, dillen och övriga kryddor i en tätförslutande burk.
Fyll på med 1-2-3-lagen och ställ i kylen minst 24 h.

Picklad rödlök
2 stora eller 3 små rödlökar
2 dl ättiksprit   
2 dl socker 
1 dl vatten
1 msk salt
ev. 2 jalapenos

Skala och skiva rödlöken tunt.
Blanda ättiksprit, vatten, socker och salt.
Koka upp lagen och låt svalna.
Om du vill ha lite mer sting i rödlöken kan du addera två jalapenos delade på längden.
Häll över rödlöken och ställ i kylen minst 24 h.

Picklade gulbetor med asiatisk touch
1 kg gulbetor (blanda gärna med polkabetor)
1-2-3-lag
3 cm fint skuren ingefära
1 kanelstång
3 kryddnejlikor

Skiva betorna och ingefäran.
Lägg i en tätförslutande burk och fyll med 1-2-3-lag.
Stoppa ner kryddnejlikan och kanelstången.
Låt stå i kylen minst 12 timmar. 

Produkter

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies