Ingredienser
Färsk ananas
Färska jordgubbar
Philadelphiaost
Mynta
Rostat bovete
Mynta
Gör så här
-Kyl saltstenen i frysen i 30 minuter.
-Skölj helt bovete i kokande vatten i några sekunder och låt dem torka. Rosta sedan bovetet i en torr stekpanna tills de börjar få färg och dofta nötigt. Ringla då på olivolja och flingsalt. Vänd runt med en stekspade och häll över att torka på hushållspapper.
-Skär munsbitar av ananas, skiva jorgubbarna.
-Lägg ut ananasbitarna på saltstenen och gnid dem varsamt mot stenen i några sekunder. -Vänd dem och klicka på lite Philadelphia. Toppa med skivad jordgubbe, rostat bovete och ett myntablad.
Sen är det bara att dela ut gafflar till gästerna, ät direkt från stenen och njut av den mineralrika sältan som möter den fruktiga sötman.
Lämna recension
Ananas på salsten med jordgubbar & philadelphiaost
Färsk ananas
Färska jordgubbar
Philadelphiaost
Mynta
Rostat bovete
Mynta