Villkor

Ananas på salsten med jordgubbar & philadelphiaost

0 stjärnor
Recept: Satake

Ingredienser

Färsk ananas
Färska jordgubbar
Philadelphiaost
Mynta
Rostat bovete
Mynta

Gör så här

-Kyl saltstenen i frysen i 30 minuter.
-Skölj helt bovete i kokande vatten i några sekunder och låt dem torka. Rosta sedan bovetet i en torr stekpanna tills de börjar få färg och dofta nötigt. Ringla då på olivolja och flingsalt. Vänd runt med en stekspade och häll över att torka på hushållspapper.
-Skär munsbitar av ananas, skiva jorgubbarna.
-Lägg ut ananasbitarna på saltstenen och gnid dem varsamt mot stenen i några sekunder. -Vänd dem och klicka på lite Philadelphia. Toppa med skivad jordgubbe, rostat bovete och ett myntablad.

Sen är det bara att dela ut gafflar till gästerna, ät direkt från stenen och njut av den mineralrika sältan som möter den fruktiga sötman.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Ananas på salsten med jordgubbar & philadelphiaost

Färsk ananas
Färska jordgubbar
Philadelphiaost
Mynta
Rostat bovete
Mynta

https://cervera.se/globalassets/recept/mat/600x600_ananas-pa-salsten.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies