Ingredienser
4 portioner
300 g torskfilé
300 g laxfilé
3 dl kokosmjölk
1 broccoli, skivad i mindre bitar
2 skalade och hackade morötter
1 hackad purjolök
1 fiskbuljongtärning
1 pressad vitlöksklyfta
1 pressad lime
1 hackad chili
salt, svart peppar
till servering:
jasminris och färsk koriander
Blötlägg lergrytan 15 min före användning. Lägg de hackade grönsakerna i botten på lergrytan. Skär fisken i tärningar. Krydda med salt och peppar och lägg fisken ovanpå grönsakerna. Tillsätt kokosmjölk, fiskbuljong samt övriga kryddor. Sätt lergrytan i ugnen och tillaga på 200 grader i cirka 40 minuter.
Tips! Att laga mat i lergryta är både ett enkelt och nyttigt sätt att variera din matlagning. Jag gillar lergrytan eftersom alla smaker och näringsämnen bibehålls man inte behöver tillsätta extra stekfett.
Lämna recension
Asiatisk fiskgryta
4 portioner
300 g torskfilé
300 g laxfilé
3 dl kokosmjölk
1 broccoli, skivad i mindre bitar
2 skalade och hackade morötter
1 hackad purjolök
1 fiskbuljongtärning
1 pressad vitlöksklyfta
1 pressad lime
1 hackad chili
salt, svart peppar
till servering:
jasminris och färsk koriander