Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Asiatisk fiskgryta

Inga recensioner än
Recept: Anja Forsnor

Ingredienser

4 portioner

300 g torskfilé
300 g laxfilé
3 dl kokosmjölk
1 broccoli, skivad i mindre bitar
2 skalade och hackade morötter
1 hackad purjolök
1 fiskbuljongtärning
1 pressad vitlöksklyfta
1 pressad lime
1 hackad chili
salt, svart peppar 

till servering:
jasminris och färsk koriander

Asiatisk fiskgryta

Blötlägg lergrytan 15 min före användning. Lägg de hackade grönsakerna i botten på lergrytan. Skär fisken i tärningar. Krydda med salt och peppar och lägg fisken ovanpå grönsakerna. Tillsätt kokosmjölk, fiskbuljong samt övriga kryddor. Sätt lergrytan i ugnen och tillaga på 200 grader i cirka 40 minuter.

 

Tips! Att laga mat i lergryta är både ett enkelt och nyttigt sätt att variera din matlagning. Jag gillar lergrytan eftersom alla smaker och näringsämnen bibehålls man inte behöver tillsätta extra stekfett.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Asiatisk fiskgryta

4 portioner

300 g torskfilé
300 g laxfilé
3 dl kokosmjölk
1 broccoli, skivad i mindre bitar
2 skalade och hackade morötter
1 hackad purjolök
1 fiskbuljongtärning
1 pressad vitlöksklyfta
1 pressad lime
1 hackad chili
salt, svart peppar 

till servering:
jasminris och färsk koriander

https://cervera.se/globalassets/inspiration/bjud-mer/anja-forsnor/anja-forsnor_recept-fiskgryta.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies