Villkor

Bananbröd med honung toppad med citronmascarpone, vallmofrön och jordgubbar

0 stjärnor
Recept: Sofia Henriksson

Ingredienser

1 bananbröd 

100 g smör
1 dl strösocker
1 dl råsocker
4 mogna bananer + 1 till dekoration
3 dl mjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 nypa vanilojpulver
1 tsk salt

1 pkt mascarpone
1 citron

Mosa bananerna och vispa sen smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa
fluffigt. Tillslut kan du ha i banan och vaniljpulver. Sila ner vetemjöl, bakpulver och salt. Dela
den sista bananen på mitten och häll upp smeten i en smörad form och toppa med den
delade bananen. Ställ in i ugnen 45 minuter på 200 grader.


Låt kakan svalna och under tiden så kan du blanda mascarponen med zesten från citronen
och några droppar saft. Bred på krämen på skivor av bananbrödet och toppa med hallon.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Bananbröd med honung toppad med citronmascarpone, vallmofrön och jordgubbar

1 bananbröd 

100 g smör
1 dl strösocker
1 dl råsocker
4 mogna bananer + 1 till dekoration
3 dl mjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 nypa vanilojpulver
1 tsk salt

1 pkt mascarpone
1 citron

/globalassets/inspiration/cerverat--klart/nikki-amini/bananbrod-med-citronmascarpone-honung-och-hallon.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies