/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Beluga- och rödbetsbourguignonTill ca 4 portioner1 gul lök, skuren i klyftor6 finhackade vitlöksklyftor8 rödbetor, skurna i klyftor2 morötter, skurna i stora slantar2 msk tomatpurée 3 st lagerblad2 kvistar färsk timjan (alt. 1-2 tsk torkad)0,5 dl kapris5 dl rödvin1 msk dijonsenap3 msk grönsaksfond (eller två tärningar grönsaksbuljong)3 dl belugalinserca 10 skogschampinjoner, halverade10 st skalade pärllökarSalt, peppar, råsocker och smör eller olja till stekning
Gör så här1. Fräs lök, vitlök, rödbetor och morötter i lika delar smör och olja tills de fått lite färg. Salta och peppra.2. Tillsätt tomatpuré, lagerblad, timjan och kapris och låt fräsa vidare ett par minuter. Slå på vinet och låt det puttra in några minuter.3. Tillsätt sedan senap och fond och slå på vatten så att det täcker. Låt grytan puttra under lock på medelvärme ca 20-30 min, eller till grönsakerna mjuknat. Koka under tiden linserna enligt anvisning på förpackningen.4. Fräs champinjoner och pärllök i en stekpanna tills de fått fin färg. Salta och peppra. Tillsätt sedan fräset samt linserna i grytan, och låt allt puttra ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.5. Ta upp lagerbladen och timjankvistarna innan servering.

Beluga- och rödbetsbourguignon

Beluga- och rödbetsbourguignon
Ingredienser
Till ca 4 portioner

1 gul lök, skuren i klyftor
6 finhackade vitlöksklyftor
8 rödbetor, skurna i klyftor
2 morötter, skurna i stora slantar
2 msk tomatpurée 
3 st lagerblad
2 kvistar färsk timjan (alt. 1-2 tsk torkad)
0,5 dl kapris
5 dl rödvin
1 msk dijonsenap
3 msk grönsaksfond (eller två tärningar grönsaksbuljong)
3 dl belugalinser
ca 10 skogschampinjoner, halverade
10 st skalade pärllökar
Salt, peppar, råsocker och smör eller olja till stekning

Gör så här

1. Fräs lök, vitlök, rödbetor och morötter i lika delar smör och olja tills de fått lite färg. Salta och peppra.
2. Tillsätt tomatpuré, lagerblad, timjan och kapris och låt fräsa vidare ett par minuter. Slå på vinet och låt det puttra in några minuter.
3. Tillsätt sedan senap och fond och slå på vatten så att det täcker. Låt grytan puttra under lock på medelvärme ca 20-30 min, eller till grönsakerna mjuknat. Koka under tiden linserna enligt anvisning på förpackningen.
4. Fräs champinjoner och pärllök i en stekpanna tills de fått fin färg. Salta och peppra. Tillsätt sedan fräset samt linserna i grytan, och låt allt puttra ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
5. Ta upp lagerbladen och timjankvistarna innan servering.

Lämna recension