Just nu har vi högt tryck på vår kundservice, men vi svarar så fort vi bara kan.
Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Beluga- och rödbetsbourguignon

5 stjärnor
Recept: Cervera

Ingredienser

Till ca 4 portioner

1 gul lök, skuren i klyftor
6 finhackade vitlöksklyftor
8 rödbetor, skurna i klyftor
2 morötter, skurna i stora slantar
2 msk tomatpurée 
3 st lagerblad
2 kvistar färsk timjan (alt. 1-2 tsk torkad)
0,5 dl kapris
5 dl rödvin
1 msk dijonsenap
3 msk grönsaksfond (eller två tärningar grönsaksbuljong)
3 dl belugalinser
ca 10 skogschampinjoner, halverade
10 st skalade pärllökar
Salt, peppar, råsocker och smör eller olja till stekning

Gör så här

Fräs lök, vitlök, rödbetor och morötter i lika delar smör och olja tills de fått lite färg. Salta och peppra. Tillsätt tomatpuré, lagerblad, timjan och kapris och låt fräsa vidare ett par minuter. Slå på vinet och låt det puttra in några minuter.

Tillsätt sedan senap och fond och slå på vatten så att det täcker. Låt grytan puttra under lock på medelvärme ca 20-30 min, eller till grönsakerna mjuknat. Koka under tiden linserna enligt anvisning på förpackningen.

Fräs champinjoner och pärllök i en stekpanna tills de fått fin färg. Salta och peppra. Tillsätt sedan fräset samt linserna i grytan, och låt allt puttra ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.

Ta upp lagerbladen och timjankvistarna innan servering.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning
Rasmus
5 stjärnor
25 mars 2020 08:09:35
Väldigt smakrik och perfekt som matlåda!

Beluga- och rödbetsbourguignon

Till ca 4 portioner

1 gul lök, skuren i klyftor
6 finhackade vitlöksklyftor
8 rödbetor, skurna i klyftor
2 morötter, skurna i stora slantar
2 msk tomatpurée 
3 st lagerblad
2 kvistar färsk timjan (alt. 1-2 tsk torkad)
0,5 dl kapris
5 dl rödvin
1 msk dijonsenap
3 msk grönsaksfond (eller två tärningar grönsaksbuljong)
3 dl belugalinser
ca 10 skogschampinjoner, halverade
10 st skalade pärllökar
Salt, peppar, råsocker och smör eller olja till stekning

https://cervera.se/globalassets/recept/mat/600x600_beluga-och-rodbetsbourguignon.jpg
1 1

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies