Villkor

Choklad- och rosschackrutor

0 stjärnor
Recept: Cassandra Lundgren

Ingredienser

200 g smör
1,25 dl socker
4,5 dl vetemjöl
0,5 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
rosa colorpaste
kanderade rosenblad
2-5 droppar rosessence (beroende pÄ hur stark rossmak du vill ha)

Gör sÄ hÀr

SÀtt ugnen pÄ 175 grader.

SkÀr fettet i tÀrningar.

TillsÀtt övriga ingredienser och nyp ihop till en smidig deg. Dela i tvÄ. TillsÀtt rosessence

och colorpaste i ena och kakao i den andra. Blanda hastigt.

Dela degarna i tvÄ delar vardera. Rulla ut varje deg till en avlÄng rulle ca 1-2 cm i diameter.

LÀgg ihop varje rosa rulle med en mörk med kakao. SÀtt sedan ihop rullarna sÄ att det blir likt schackrutor nÀr du skÀr dem i skivor tvÀrs över.

SkÀr rullen i 4-5 mm tjocka skivor. LÀgg pÄ bakplÄtspapper pÄ en eller tvÄ plÄtar och strö over mortlade kanderade rosenblad.

Tips: Den hÀr varianten har jag Àven testat i lingon och choklad. DÄ byter man ut rosessencen till torkat lingonpulver som man hittar hos bland annat Kung markatta. Ca 2 teskedar lingonpulver ger fin smak i kombination med fÀrska vaniljfrön frÄn en vaniljstÄng.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Choklad- och rosschackrutor

200 g smör
1,25 dl socker
4,5 dl vetemjöl
0,5 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
rosa colorpaste
kanderade rosenblad
2-5 droppar rosessence (beroende pÄ hur stark rossmak du vill ha)

/globalassets/recept/drycker/choklad-och-ros-schakrutor.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies