Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Choklad- och rosschackrutor

Inga recensioner än
Recept: Cassandra Lundgren

Ingredienser

200 g smör
1,25 dl socker
4,5 dl vetemjöl
0,5 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
rosa colorpaste
kanderade rosenblad
2-5 droppar rosessence (beroende på hur stark rossmak du vill ha)

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär fettet i tärningar.

Tillsätt övriga ingredienser och nyp ihop till en smidig deg. Dela i två. Tillsätt rosessence

och colorpaste i ena och kakao i den andra. Blanda hastigt.

Dela degarna i två delar vardera. Rulla ut varje deg till en avlång rulle ca 1-2 cm i diameter.

Lägg ihop varje rosa rulle med en mörk med kakao. Sätt sedan ihop rullarna så att det blir likt schackrutor när du skär dem i skivor tvärs över.

Skär rullen i 4-5 mm tjocka skivor. Lägg på bakplåtspapper på en eller två plåtar och strö over mortlade kanderade rosenblad.

Tips: Den här varianten har jag även testat i lingon och choklad. Då byter man ut rosessencen till torkat lingonpulver som man hittar hos bland annat Kung markatta. Ca 2 teskedar lingonpulver ger fin smak i kombination med färska vaniljfrön från en vaniljstång.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Choklad- och rosschackrutor

200 g smör
1,25 dl socker
4,5 dl vetemjöl
0,5 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
rosa colorpaste
kanderade rosenblad
2-5 droppar rosessence (beroende på hur stark rossmak du vill ha)

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/dryckrecept/choklad-och-ros-schakrutor.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies