/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Non Baked ChokladcheesecakeBOTTEN20 digestivekex150 g smör (ska brynas)FYLLNING400 g mörk eller mjölkchoklad200 g färskost (tex philadelphia)1 burk kokosmjölkJordgubbar Flingsalt
Gör så här1. Mixa kexen så de smulas ner.2. Bryn smöret i kastrull, dvs smält tills det blir brunt. Blanda samman med kexen och tryck ner i botten på formen. Ställ i kylen.3. Smält chokladen över vattenbad och blanda sedan ner 200 g färskost.4. Öppna kokosmjölken och häll ut ”vattnet” som bildas i en burk och använd dig bara av den något fastare grädden i burken. Häll i chokladblandningen och rör om allt till en jämn smet.5. Häll blandningen över botten och tryck sedan ner färska jordgubbar, strö över lite flingsalt efter smak.6. Ställ i kylen i minst två timmar innan servering.

Non Baked Chokladcheesecake

Chokladcheesecake
Ingredienser
BOTTEN
20 digestivekex
150 g smör (ska brynas)

FYLLNING
400 g mörk eller mjölkchoklad
200 g färskost (tex philadelphia)
1 burk kokosmjölk

Jordgubbar
Flingsalt

Gör så här

1. Mixa kexen så de smulas ner.
2. Bryn smöret i kastrull, dvs smält tills det blir brunt. Blanda samman med kexen och tryck ner i botten på formen. Ställ i kylen.
3. Smält chokladen över vattenbad och blanda sedan ner 200 g färskost.
4. Öppna kokosmjölken och häll ut ”vattnet” som bildas i en burk och använd dig bara av den något fastare grädden i burken. Häll i chokladblandningen och rör om allt till en jämn smet.
5. Häll blandningen över botten och tryck sedan ner färska jordgubbar, strö över lite flingsalt efter smak.
6. Ställ i kylen i minst två timmar innan servering.

Tips! Jag använde mig av en springform vilket är smidigt när du sedan ska skära i bitar och servera som jag gjort ovan.

Lämna recension