Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Non Baked Chokladcheesecake

5 stjärnor
Recept: Cassandra Lundgren

Ingredienser

Botten:
20 digestivekex
150 g smör (ska brynas)

Fyllning:
400 g mörk eller mjölkchoklad
200 g färskost (tex philladelphia)
1 burk kokosmjölk

Jordgubbar
Flingsalt

INSTRUKTIONER

 

Mixa kexen så de smulas ner. Bryn smöret i kastrull, dvs smält tills det blir brunt. Blanda samman med kexen och tryck ner i botten på formen. Ställ i kylen.

Smält chokladen över vattenbad och blanda sedan ner 200 g färskost.

Öppna kokosmjölken och häll ut ”vattnet” som bildas i en burk och använd dig bara av den något fastare grädden i burken. Häll i chokladblandningen och rör om allt till en jämn smet.

Häll blandningen över botten och tryck sedan ner färska jordgubbar, strö över lite flingsalt efter smak. Ställ i kylen i minst två timmar innan servering.

Tips! Jag använde mig av en sockerkaksform vilket är smidigt när du sedan ska skära i bitar och servera som jag gjort ovan.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning
Pelle P
5 stjärnor
15 september 2017 08:59:16
Grymt gott!

Non Baked Chokladcheesecake

Botten:
20 digestivekex
150 g smör (ska brynas)

Fyllning:
400 g mörk eller mjölkchoklad
200 g färskost (tex philladelphia)
1 burk kokosmjölk

Jordgubbar
Flingsalt

https://cervera.se/globalassets/kampanjmaterial/kp-2015/kp7-2015/cassandra-bjudmer/chokladcheesecake.jpg
1 1

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies