Ingredienser
Bottnar:
150 g mandelmassa
1/2 Àggvita
Fyllning:
150 g mörk choklad
2 msk smör
4 msk vispgrÀdde
ev. en skvÀtt konjak, whisky eller rom
Garnering:
150 g mörk choklad
1/2 msk olja
Gör sÄ hÀr
1. Bottnar: Riv mandelmassan och blanda den med Ă€ggvitan. LĂ€gg ett bakplĂ„tspapper pĂ„ en plĂ„t. Rulla smĂ„ bollar av smeten och platta ut dem till smĂ„ rundlar, 2â3 cm i diameter, pĂ„ plĂ„ten. SĂ€tt ugnen pĂ„ 150 grader.
2. GrÀdda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 min. Lossa dem frÄn plÄten medan de Àr varma. LÄt dem kallna med bottensidan upp.
3. Fyllning: SmÀlt chokladen över vattenbad. Koka upp smör och grÀdde i en kastrull. HÀll detta under kraftig vispning i chokladen. TillsÀtt eventuellt konjak, whisky eller rom. Men det gÄr lika bra att utesluta det. LÄt tryffelsmeten stÄ och svalna sÄ att den blir fast.
4. Bred fyllningen toppigt pÄ bottnarnas undersida. StÀll dem kallt i kylskÄp i minst 1 tim.
5. Garnering: SmÀlt chokladen och oljan över vattenbad. Doppa hastigt de kalla kakorna i chokladen sÄ att tryffeln tÀcks. Förvara biskvierna kallt.
Den lĂ€ckra kombinationen med mandelmassa och chokladtryffel Ă€r som en skĂ€nk frĂ„n ovan. Gör dem extra smĂ„ â sĂ„ fĂ„r man ta tvĂ„!
Foto: Thomas Hjertén
Lämna recension
Chokladtryffelbiskvier 24st
Bottnar:
150 g mandelmassa
1/2 Àggvita
Fyllning:
150 g mörk choklad
2 msk smör
4 msk vispgrÀdde
ev. en skvÀtt konjak, whisky eller rom
Garnering:
150 g mörk choklad
1/2 msk olja