Villkor

Chokladtryffelbiskvier 24st

0 stjärnor
Recept: Eva Nordlinder

Ingredienser

Bottnar:
150 g mandelmassa
1/2 Àggvita

Fyllning:
150 g mörk choklad
2 msk smör
4 msk vispgrÀdde
ev. en skvÀtt konjak, whisky eller rom

Garnering:
150 g mörk choklad
1/2 msk olja

Gör sÄ hÀr

1. Bottnar: Riv mandelmassan och blanda den med Ă€ggvitan. LĂ€gg ett bakplĂ„tspapper pĂ„ en plĂ„t. Rulla smĂ„ bollar av smeten och platta ut dem till smĂ„ rundlar, 2–3 cm i diameter, pĂ„ plĂ„ten. SĂ€tt ugnen pĂ„ 150 grader.

2. GrÀdda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 min. Lossa dem frÄn plÄten medan de Àr varma. LÄt dem kallna med bottensidan upp.

3. Fyllning: SmÀlt chokladen över vattenbad. Koka upp smör och grÀdde i en kastrull. HÀll detta under kraftig vispning i chokladen. TillsÀtt eventuellt konjak, whisky eller rom. Men det gÄr lika bra att utesluta det. LÄt tryffelsmeten stÄ och svalna sÄ att den blir fast.

4. Bred fyllningen toppigt pÄ bottnarnas undersida. StÀll dem kallt i kylskÄp i minst 1 tim.

5. Garnering: SmÀlt chokladen och oljan över vattenbad. Doppa hastigt de kalla kakorna i chokladen sÄ att tryffeln tÀcks. Förvara biskvierna kallt.

Den lĂ€ckra kombinationen med mandelmassa och chokladtryffel Ă€r som en skĂ€nk frĂ„n ovan. Gör dem extra smĂ„ – sĂ„ fĂ„r man ta tvĂ„!

Foto: Thomas Hjertén

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Chokladtryffelbiskvier 24st

Bottnar:
150 g mandelmassa
1/2 Àggvita

Fyllning:
150 g mörk choklad
2 msk smör
4 msk vispgrÀdde
ev. en skvÀtt konjak, whisky eller rom

Garnering:
150 g mörk choklad
1/2 msk olja

https://cervera.se/globalassets/recept/drycker/chokladtryffelbiskvier.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies