Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Chokladtryffelbiskvier 24st

Inga recensioner än
Recept: Eva Nordlinder

Ingredienser

Bottnar:
150 g mandelmassa
1/2 äggvita

Fyllning:
150 g mörk choklad
2 msk smör
4 msk vispgrädde
ev. en skvätt konjak, whisky eller rom

Garnering:
150 g mörk choklad
1/2 msk olja

Chokladtryffelbiskvier 24st

Gör så här

1. Bottnar: Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Rulla små bollar av smeten och platta ut dem till små rundlar, 2–3 cm i diameter, på plåten. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 min. Lossa dem från plåten medan de är varma. Låt dem kallna med bottensidan upp.

3. Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Koka upp smör och grädde i en kastrull. Häll detta under kraftig vispning i chokladen. Tillsätt eventuellt konjak, whisky eller rom. Men det går lika bra att utesluta det. Låt tryffelsmeten stå och svalna så att den blir fast.

4. Bred fyllningen toppigt på bottnarnas undersida. Ställ dem kallt i kylskåp i minst 1 tim.

5. Garnering: Smält chokladen och oljan över vattenbad. Doppa hastigt de kalla kakorna i chokladen så att tryffeln täcks. Förvara biskvierna kallt.

Den läckra kombinationen med mandelmassa och chokladtryffel är som en skänk från ovan. Gör dem extra små – så får man ta två!

Foto: Thomas Hjertén

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Chokladtryffelbiskvier 24st

Bottnar:
150 g mandelmassa
1/2 äggvita

Fyllning:
150 g mörk choklad
2 msk smör
4 msk vispgrädde
ev. en skvätt konjak, whisky eller rom

Garnering:
150 g mörk choklad
1/2 msk olja

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/dryckrecept/chokladtryffelbiskvier.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies