Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Crème brûlée med smak av ingefära

Inga recensioner än
Recept: Edin Dzemat - Globals ambassadör

Ingredienser

8 portioner
1,2l grädde
3 dl mjölk
3 dl äggula
3 dl socker
3 st vaniljstänger
40 gram ingefära
råsocker

Crème brûlée med smak av ingefära

Gör så här

Koka upp grädde, mjölk, socker, urskrapad vanilj och vaniljstänger.

Riv sedan ner ingefäran i smeten och låt svalna tills ca 50 grader innan du vispar ner äggulan. Sila av smeten och häll i 1dl smet per portionsform.

Tillaga i ugn på 95 grader värme i ca 1 timma. Vid servering sockra och bränn av med gasolbrännare eller använd ugnens grillfunktion.

Knivtips: Santokukniven G-57, med sitt höga blad, lämpar sig utmärkt för att skrapa ur vanilj ur vaniljstången.

Tips: Crème brûléen blir bäst om du gör smeten 1 dag innan då hinner alla smaker blomma ut.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Crème brûlée med smak av ingefära

8 portioner
1,2l grädde
3 dl mjölk
3 dl äggula
3 dl socker
3 st vaniljstänger
40 gram ingefära
råsocker

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/dryckrecept/creme-brulee-med-smak-av-ingefara.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies