Villkor

Crème brûlée med smak av ingefära

0 stjärnor
Recept: Edin Dzemat - Globals ambassadör

Ingredienser

8 portioner
1,2l grädde
3 dl mjölk
3 dl äggula
3 dl socker
3 st vaniljstänger
40 gram ingefära
råsocker

 

Gör sÄ hÀr

Koka upp grÀdde, mjölk, socker, urskrapad vanilj och vaniljstÀnger.

Riv sedan ner ingefÀran i smeten och lÄt svalna tills ca 50 grader innan du vispar ner Àggulan. Sila av smeten och hÀll i 1dl smet per portionsform.

Tillaga i ugn pÄ 95 grader vÀrme i ca 1 timma. Vid servering sockra och brÀnn av med gasolbrÀnnare eller anvÀnd ugnens grillfunktion.

Knivtips: Santokukniven G-57, med sitt höga blad, lÀmpar sig utmÀrkt för att skrapa ur vanilj ur vaniljstÄngen.

Tips: CrÚme brûléen blir bÀst om du gör smeten 1 dag innan dÄ hinner alla smaker blomma ut.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Crème brûlée med smak av ingefära

8 portioner
1,2l grädde
3 dl mjölk
3 dl äggula
3 dl socker
3 st vaniljstänger
40 gram ingefära
råsocker

 

https://cervera.se/globalassets/recept/drycker/creme-brulee-med-smak-av-ingefara.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies