Ingredienser
Till 2 portioner
2 skivor entrecôte av högsta kvalitet, à 200 g
4 kvistar färsk rosmarin
3-4 klyftor vitlök
Olivolja, extra virgin
Nymald svartpeppar
Gör så här
- Hetta stegvis upp stenen till ca 220°C.
- Krossa vitlöksklyftorna med bladet på en kockkniv och gnid in saltstenen med klyftorna. Banka sönder hela kvistar rosmarin med knivens rygg. Lägg dem på stenen och ringla på 1 msk olivolja.
- Låt fräsa till och lägg sedan på köttskivorna. Peppra rejält och låt stekas i cirka 4 minuter
per sida. Inget salt behövs.
- Serveras med en vacker grön bistrosallad, dressad lätt med olja och citron, salt och peppar
Lämna recension
Entrecôte med rosmarin och vitlök
Till 2 portioner
2 skivor entrecôte av högsta kvalitet, à 200 g
4 kvistar färsk rosmarin
3-4 klyftor vitlök
Olivolja, extra virgin
Nymald svartpeppar