Ingredienser
4 portioner
800 gram entrecote
2 kg persiljerot
2 st syrliga äpple
50 gram färsk tryffel
3 dl mjölk
3 dl grädde
50 gram macadamianötter
2 st vitlök
1 dl kallpressad olja
Skiva 4 st 200 grams köttbitar och grilla dem på hög värme så de får härlig grillyta på båda sidor. Sätt sedan in köttet i ugnen 140 grader tills kärntemperatur uppnår 44 grader, låt sedan köttet vila.
Skala och grovhacka 1 kg av persiljeroten, koka sedan bitarna mjuka i gräddmjölken. Sila av och mixa till en slät pure, smaka av med lite salt.
Tvätta av och borta resten av persiljerötterna, dela dem i stavar och vänd dem i olja med grovt hackad vitlök. Rosta sedan rötterna på 140 grader i 30 min. Vid servering riv i tryffeln över rätten och grovhackade nötter, garnera med med tunna skivor äpple stansade till cylindrar.
Knivtips: En klassisk kockkniv är superb för att skiva fina bitar kött. Global G-2 sylvassa blad skär lätt igenom köttfibrerna utan att skada dem.
Tips: Låt alltid köttet vila ca 10 min efter du har tillagat det, på det viset behåller köttet sin saftighet.
Lämna recension
Grillad hängmörad entrecote
4 portioner
800 gram entrecote
2 kg persiljerot
2 st syrliga äpple
50 gram färsk tryffel
3 dl mjölk
3 dl grädde
50 gram macadamianötter
2 st vitlök
1 dl kallpressad olja