Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Grillad hängmörad entrecote

Inga recensioner än
Recept: Edin Dzemat

Ingredienser

4 portioner 

800 gram entrecote

2 kg persiljerot

2 st syrliga äpple 

50 gram färsk tryffel

3 dl mjölk

3 dl grädde

50 gram macadamianötter

2 st vitlök

1 dl kallpressad olja 

Skiva 4 st 200 grams köttbitar och grilla dem på hög värme så de får härlig grillyta på båda sidor. Sätt sedan in köttet i ugnen 140 grader tills kärntemperatur uppnår 44 grader, låt sedan köttet vila.

Skala och grovhacka 1 kg av persiljeroten, koka sedan bitarna mjuka i gräddmjölken. Sila av och mixa till en slät pure, smaka av med lite salt.

Tvätta av och borta resten av persiljerötterna, dela dem i stavar och vänd dem i olja med grovt hackad vitlök. Rosta sedan rötterna på 140 grader i 30 min. Vid servering riv i tryffeln över rätten och grovhackade nötter, garnera med med tunna skivor äpple stansade till cylindrar.

Knivtips: En klassisk kockkniv är superb för att skiva fina bitar kött. Global G-2 sylvassa blad skär lätt igenom köttfibrerna utan att skada dem.

Tips: Låt alltid köttet vila ca 10 min efter du har tillagat det, på det viset behåller köttet sin saftighet.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Grillad hängmörad entrecote

4 portioner 

800 gram entrecote

2 kg persiljerot

2 st syrliga äpple 

50 gram färsk tryffel

3 dl mjölk

3 dl grädde

50 gram macadamianötter

2 st vitlök

1 dl kallpressad olja 

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/matrecept/rec_kott_lg.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies