Villkor

Hemgjord tagliatelle med tryffel, parmesan och brynt salviasmör med en tomatsallad och vispad mozzarella.

0 stjärnor
Recept: Sofia Henriksson

Ingredienser

4 personer

Pasta
4 dl durumvetemjöl
2 äggulor
2 hela ägg
1 msk ljummet vatten
1 msk olivolja

Såsen
250 g blandad svamp, shiitake och champinjoner
1 schalottenlök
1 färsk tryffel
2 dl vispgrädde
3 dl kycklingbuljong
1 citron
100 g parmesanost
Salt och svartpeppar

Tomatsallad
250 g mozzarella
4 msk vispgrädde
Salt och olivolja
4 tomater
1 rödlök
Färsk basilika

Gör såhär:

1. Häll mjölet i en bunke och gör en grop i mjölet. Knäck ner äggen i gropen och tillsätt vatten och olivolja. Blanda runt med en gaffel. Jobba in mjölet ordentligt och knåda degen med händerna på bakbord tills den är smidig, ca 10 minuter.

2. Forma degen till en boll och slå in degen i plastfolie. Låt den vila i kylskåp i minst 30 minuter.

3. Nu kan du arbeta ut degen till önskad form. Det göra du enklast med hjälp av en pastamaskin.

4. Hacka svampen. Stek tillsammans med lite olja tills all vätska försvunnit. Finhacka
schalottenlöken och stek den också tills den blivit mjuk. På med grädde och buljong och koka ihop. Ner med citronzest och en droppe citron. Och massa riven parmesan. Lägg ner pastan och koka klart. Ner med massa svartpeppar i pastan och toppa med en massa tunt riven tryffel. Ringla på lite olivolja och salt.

5. Vispa mozzarellan med grädden med en elvisp tills det blir krämigt. Lägg i botten av en tallrik. Skiva tomat tunt och rödlöken. Toppa mozzarellan med det och tillslut, olivolja, salt och svartpeppar.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Hemgjord tagliatelle med tryffel, parmesan och brynt salviasmör med en tomatsallad och vispad mozzarella.

4 personer

Pasta
4 dl durumvetemjöl
2 äggulor
2 hela ägg
1 msk ljummet vatten
1 msk olivolja

Såsen
250 g blandad svamp, shiitake och champinjoner
1 schalottenlök
1 färsk tryffel
2 dl vispgrädde
3 dl kycklingbuljong
1 citron
100 g parmesanost
Salt och svartpeppar

Tomatsallad
250 g mozzarella
4 msk vispgrädde
Salt och olivolja
4 tomater
1 rödlök
Färsk basilika

/globalassets/inspiration/cerverat--klart/sebastian-gibrand/dsc_3497-1.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies