Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Ingefärsrostade cashew & valnötter

Inga recensioner än
Recept: Louise Bondebjer

Ingredienser

Tid: ca 45 minuter

Mängd: ca 7 dl

7 dl cashewnötter och valnötter (hälften cashewnötter/hälften valnötter)

1 dl socker

1 knapp tsk salt

1- 1 ½ tsk ingefära, malen

1 äggvita

1 msk vatten

Ingefärsrostade cashew & valnötter

Sätt ugnen på 160 grader.

Lägg nötter i en skål och blanda ner socker, salt och ingefära- rör om ordentligt.

Vispa ihop äggvita och vatten i ett glas med en liten visp så att det blir skummigt.

Placera nötterna på ett bakplåtspapper på en plåt och häll sedan ut äggvite/vatten- blandningen, rör om väl.

Placera plåten i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Titta till under tiden och rör om emellannåt.

Låt nötterna svalna innan de bryts isär.

Förvara ingefärsnötterna i en tätförsluten burk.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Ingefärsrostade cashew & valnötter

Tid: ca 45 minuter

Mängd: ca 7 dl

7 dl cashewnötter och valnötter (hälften cashewnötter/hälften valnötter)

1 dl socker

1 knapp tsk salt

1- 1 ½ tsk ingefära, malen

1 äggvita

1 msk vatten

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/julrecept/ingefarsrostade-cashew--valnotter.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies