/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kamben med julglaze2 portioner 4 st kamben (ca 1kg) 4 st stjärnanis 12 st nejlikor 1 st kanelstång 30 cl julmust 2 msk honung 2 tsk äppelcidervinäger 2 krm tjärsirap 2 krm lökpulver 2 krm sriracha Salt och peppar
Sous Vide 1. Lägg kambenen i en påse och värm vattnet till 70 grader. Lägg påsen med kambenen i vattnet i 24 timmar.  Kastrull 1. Lägg kambenen i en kastrull och täck över med vatten. Låt dem koka i ca 2 timmar. 2. Lägg stjärnanis, nejlikor och kanelstången i en kastrull på medelvärme. Rosta av kryddorna lätt.  3. Häll i julmust, honung, äppelcidervinäger, tjärsirap och sriracha i kastrullen. Låt det koka ihop, rör om ofta. Låt det koka tills det börjar tjocka till sig.  4. Ha sedan i lökpulver samt salt och peppar efter smak.  5. Lägg kambenen på en ugnsplåt och sätt på ugnen på 230 grader. Pensla glazen på kambenen och stoppa in dem i ugnen. Efter ca 10 minuter, ta ut kambenen igen, pensla om dem och ställ in dem i ugnen igen.  6. När kambenen börjat få färg, ta ut dem och servera!  

Kamben med julglaze

Ingredienser
2 portioner

4 st kamben (ca 1kg)
4 st stjärnanis
12 st nejlikor
1 st kanelstång
30 cl julmust
2 msk honung
2 tsk äppelcidervinäger
2 krm tjärsirap
2 krm lökpulver
2 krm sriracha
Salt och peppar
Sous Vide 
1. Lägg kambenen i en påse och värm vattnet till 70 grader. Lägg påsen med kambenen i vattnet i 24 timmar.  
Kastrull 
1. Lägg kambenen i en kastrull och täck över med vatten. Låt dem koka i ca 2 timmar. 
2. Lägg stjärnanis, nejlikor och kanelstången i en kastrull på medelvärme. Rosta av kryddorna lätt.  
3. Häll i julmust, honung, äppelcidervinäger, tjärsirap och sriracha i kastrullen. Låt det koka ihop, rör om ofta. Låt det koka tills det börjar tjocka till sig.  
4. Ha sedan i lökpulver samt salt och peppar efter smak.  
5. Lägg kambenen på en ugnsplåt och sätt på ugnen på 230 grader. Pensla glazen på kambenen och stoppa in dem i ugnen. Efter ca 10 minuter, ta ut kambenen igen, pensla om dem och ställ in dem i ugnen igen.  
6. När kambenen börjat få färg, ta ut dem och servera! 
 

Lämna recension