Villkor

Kamben med julglaze

0 stjärnor
Recept: Fredric Melchersson

Ingredienser

För två portioner

4st kamben (ca 1kg) 

4st stjärnanis 

12st nejlikor 

1st kanelstång  

30 cl julmust  

2 msk honung  

2 tsk äppelcidervinäger  

2 krm tjärsirap 

2 krm lökpulver 

2 krm sriracha 

Salt och peppar 

Sous Vide 

1. Lägg kambenen i en påse och värm vattnet till 70 grader. Lägg påsen med kambenen i vattnet i 24 timmar.  

Kastrull 

1. Lägg kambenen i en kastrull och täck över med vatten. Låt dem koka i ca 2 timmar. 

 

2. Lägg stjärnanis, nejlikor och kanelstången i en kastrull på medelvärme. Rosta av kryddorna lätt.  

3. Häll i julmust, honung, äppelcidervinäger, tjärsirap och sriracha i kastrullen. Låt det koka ihop, rör om ofta. Låt det koka tills det börjar tjocka till sig.  

4. Ha sedan i lökpulver samt salt och peppar efter smak.  

5. Lägg kambenen på en ugnsplåt och sätt på ugnen på 230 grader. Pensla glazen på kambenen och stoppa in dem i ugnen. Efter ca 10 minuter, ta ut kambenen igen, pensla om dem och ställ in dem i ugnen igen.  

6. När kambenen börjat få färg, ta ut dem och servera! 

 

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Kamben med julglaze

För två portioner

4st kamben (ca 1kg) 

4st stjärnanis 

12st nejlikor 

1st kanelstång  

30 cl julmust  

2 msk honung  

2 tsk äppelcidervinäger  

2 krm tjärsirap 

2 krm lökpulver 

2 krm sriracha 

Salt och peppar 

/contentassets/cbce40f46644406ab92dce2d7d9aacbd/matboden-jul-beskuren.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies