Ingredienser
För två portioner
4st kamben (ca 1kg)
4st stjärnanis
12st nejlikor
1st kanelstång
30 cl julmust
2 msk honung
2 tsk äppelcidervinäger
2 krm tjärsirap
2 krm lökpulver
2 krm sriracha
Salt och peppar
Sous Vide
1. Lägg kambenen i en påse och värm vattnet till 70 grader. Lägg påsen med kambenen i vattnet i 24 timmar.
Kastrull
1. Lägg kambenen i en kastrull och täck över med vatten. Låt dem koka i ca 2 timmar.
2. Lägg stjärnanis, nejlikor och kanelstången i en kastrull på medelvärme. Rosta av kryddorna lätt.
3. Häll i julmust, honung, äppelcidervinäger, tjärsirap och sriracha i kastrullen. Låt det koka ihop, rör om ofta. Låt det koka tills det börjar tjocka till sig.
4. Ha sedan i lökpulver samt salt och peppar efter smak.
5. Lägg kambenen på en ugnsplåt och sätt på ugnen på 230 grader. Pensla glazen på kambenen och stoppa in dem i ugnen. Efter ca 10 minuter, ta ut kambenen igen, pensla om dem och ställ in dem i ugnen igen.
6. När kambenen börjat få färg, ta ut dem och servera!
Lämna recension
Kamben med julglaze
För två portioner
4st kamben (ca 1kg)
4st stjärnanis
12st nejlikor
1st kanelstång
30 cl julmust
2 msk honung
2 tsk äppelcidervinäger
2 krm tjärsirap
2 krm lökpulver
2 krm sriracha
Salt och peppar