Villkor

Supersnabb kimchi

0 stjärnor
Recept: Cervera

Ingredienser

Receptet avser 1 liter.

 

1 kg salladskål

3/4 dl salt

2 msk chilipeppar (i pulverform)

1 1/2 msk asiatisk fisksås

2-3 vitlöksklyftor

2 msk ingefära

2 dl purjolök

2 tsk strösocker

1. Skär kålen i breda strimlor.

2. Skölj kålen och lägg den i en större skål. Strö över saltet och blanda runt. Täck över med bakduk och låt stå cirka 4-5 timmar i rumstemperatur. Efter halva tiden kan du försiktigt röra runt lite igen.

3. Skölj av kålen noga och låt den rinna av. Se till att krama ut allt vatten noga.

4. Blanda chilipeppar, fisksås, vitlök, ingefära, purjolök och socker i en skål. Lägg i kålen och rör runt så att allt blandas redigt. Tillsätt mer socker eller eller salt om så önskas efter smak.

5. Nu låter du din kimchin vila ett par timmar så smakerna hinner sätta sig. Servera och njut av den färsk!

Tips! Vill du ha ytterligare smakförhöjare kan du riva ned ca 10 cm rättika!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Supersnabb kimchi

Receptet avser 1 liter.

 

1 kg salladskål

3/4 dl salt

2 msk chilipeppar (i pulverform)

1 1/2 msk asiatisk fisksås

2-3 vitlöksklyftor

2 msk ingefära

2 dl purjolök

2 tsk strösocker

/contentassets/a3063ca05715488f993ff056d797c40c/2021-06-21_cervera-aug_36309.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies