Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Kladdkaka Rocky road

Inga recensioner än
Recept: Mitt Kök

Ingredienser

Cirka 12 bitar

150 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 nypa flingsalt
En halv burk karamelliserad mjölk (ca 200 g)

Topping:
Cirka en halv burk karamelliserad mjölk
En skvätt vispgrädde
Salta jordnötter
delade dumlekolor
minimarshmallow

Kladdkaka Rocky road

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 22–24 cm i diameter.
2. Smält smöret och låt det svalna något. Rör ihop ägg och socker i en bunke.
3. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke, och rör sedan ner det i äggblandningen. Rör slutligen ner smöret, vispa inte.
4. Fördela smeten jämnt i formen och klicka ut den karamelliserade mjölken. Grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter. (Kakan ska vara lös i mitten – den blir fastare efter att ha stått kallt.)
5. Låt den avsvalnade kakan stå i kylskåp i minst fyra timmar.
6. Rör ihop karamelliserad mjölk och en skvätt ovispad grädde till en kolasås. Ringla såsen över kakan och strö över salta jordnötter, dumlekolor och minimarshmallows.

Film med receptet hittar du här!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Kladdkaka Rocky road

Cirka 12 bitar

150 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 nypa flingsalt
En halv burk karamelliserad mjölk (ca 200 g)

Topping:
Cirka en halv burk karamelliserad mjölk
En skvätt vispgrädde
Salta jordnötter
delade dumlekolor
minimarshmallow

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/dessertrecept/600x600_kladdkaka-rocky-road.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies