/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Knäckig rabarberpajTill 6 portioner 500 g rabarber2 dl havregryn2 dl socker1 3/4 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulver1 krm vaniljsocker125 g smör + lite smör till formen1/2 dl vispgrädde1/2 dl ljus sirap
Gör så här1. Sätt ugnen på 150°C.2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.4. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.5. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.6. Servera med vaniljglass - njut!

Knäckig rabarberpaj

Vill du laga en enkel och läcker knäckig rabarberpaj?
Denna paj har en smulig och knäckig topping som ger den en extra krispig konsistens och en underbar söt smak. Fyllningen är gjord av färska rabarber som ger en syrlig och frisk smak till pajen. Det här är ett perfekt recept för sommarens picknickar och grillkvällar eller för att bjuda in vänner och familj till en sötsak efter middagen.
Knäckig rabarberpaj
Ingredienser
Till 6 portioner

500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör + lite smör till formen
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
4. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
5. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
6. Servera med vaniljglass - njut!

Lämna recension