Villkor

Knäckig rabarberpaj

Recept: Mitt Kök

Ingredienser

Till 6 portioner

500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör + lite smör till formen
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap

Knäckig rabarberpaj

1. Sätt ugnen på 150°C.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.

4. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.

5. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.

6. Servera med vaniljglass - njut!

Film med receptet hittar du här!

Inspiration

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies